Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 11.09.2018 15:26:16

Dominikanska republika za odbojkarje ne bi smela predstavljati problema

CEV
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo v sredo začela svojo prvo svetovno prvenstvo. V svojem krstu se bo pomerila proti Dominikanski republiki, ki jim glede na ugled ekip ne bi smela predstavljati večjega problema, vse drugo kot zanesljiva zmaga izbrancev Slobodana Kovača bo veliko presenečenje.

A to ne pomeni, da bodo Tine Urnaut in kolegi tekmo vzeli z levo roko. Sicer ne bodo najbolj sveži, saj jim je Kovač po ponedeljkovem preizkusu dvorane Nelson Mandela Forum danes namenil trening v fitnesu, toda glave naj bi imeli na pravem mestu, zavedajo se, da si spodrsljaja ne smejo privoščiti.

"Prav vsaka tekma bo pomembna. Točke se prenašajo, z dobrim prvim delom, lahko veliko naredimo za drugi del, zato moramo biti zbrani in se čim bolj približati naši igri. Če to storimo, bi morali zmagati," napoveduje Urnaut, ki se najbolj boji osnovnih napak, te so bile kljub dobrim predstavam značilnost pripravljalnega dela.

Selektor Kovač ni hotel izdati, s kakšno postavo se bo lotil Dominikanske republike. Ne bo presenečenje, če bo v igro poslal nekatere rezerviste, čeprav po drugi strani meni, da so take tekme zelo primerne, da se dvignejo nekateri igralci, ki na zadnjih pripravljalnih tekmah niso bili na ravni, na kateri si bi želel, da bi bili.

"Potrebujemo pravega Dejana Vinčića in pravega Mitjo Gasparinija. Potrebujemo prav vsakega igralca, čeprav imam širok kader," se nujnosti, da morajo biti, če se želijo na maratonskem tekmovanju boriti za vrh, na visoki ravni prav vsi reprezentanti. Mogoče ne na prvi tekmi, a v nadaljevanju zagotovo.



"Mislim, da smo dovolj kakovostni, da Dominikansko republiko premagamo s kakršno koli postavo in v kakršnem koli stanju. Vsekakor pa ne pričakujemo lahke tekme, taki obračuni znajo biti še kako nevarni. Prve tekme so najnevarnejše, tekmeci prihajajo z velikim motivom, na kakovostno razliko se ne ozirajo toliko kot pozneje, zato moramo biti previdni," se nevarnosti prve tekme zaveda Srb, ki je igro Dominikanske republike natančno preučil, informacije pa počasi vceplja svojim varovancem.

"Dominikanci me niso navdušili. Delajo veliko napak, a vedno imajo nekega posameznika, ki izstopa. Na tekmah, ki sem si jih ogledal tokrat, največkrat Wilfrido Hernandez. Imeli bodo velikansko željo, želijo se prodati v Evropo, a mi smo boljši, tako da nam bi morala tekma predvsem zadostovati, da se čim bolj spoznamo z dvorano, kar nam bo v naslednjih tekmah prišlo prav," meni srbski strateg.

Dominikanska republika, 38. reprezentanca sveta (Slovenija je na lestvici Fivb na 23. mestu) sicer na svetovnih prvenstvih nastopa drugič, prvič je igrala leta 1974, ko je v Mehiki v 11 tekmah trikrat zmagala in zasedla 22. mesto, prehitela je le Panamo in Portoriko. Lani je na prvenstvu Severne in Srednje Amerike zasedla drugo mesto, v finalu je izgubila proti ZDA.

Slovenija, ki je po Hrvaški in Kazahstanu letu 2002 prva debitantka na prvenstvih, se z Dominikansko republiko v medsebojnih tekmah še ni srečala, zadnja tekma z reprezentanco iz Srednje Amerike pa je imela pred dvema letoma, ko je v svetovni ligi v Solunu premagala Portoriko.

Značke: odbojka, sp

Članki iz rubrike