magnifico 1 Odkrito.si

FOTO: Ponosni oče Magnifico pokazal postavnega ...

karl lagerfeld 1 Svet24.si

FOTO: Besede v slovo: "Hvala, ker si v ta težki ...

Horoskop Petisvet.si

Horoskop od 18.2. do 24.2.2019

čakalne vrste, bolnišnica Svet24.si

Helikopterski prevozi, hišni nadstrešek in druga...

luka doncic Svet24.si

Anamaria Goltes prvič v ZDA o sebi in svojem ...

Justin Bieber, Hailey Baldwin Najstnica.si

Hailey razkrila najslabšo navado Justina Bieberja

tina maze2 Njena.si

Cigansko življenje Tine Maze

STA
STA
0 20.07.2018 14:45:36

Nov trener in dve okrepitvi pri Krki

Odbojkarji novomeške Krke so v lanski sezoni uspeli zadržati prvoligaški status, v novo sezono pa bodo vstopili z večjimi ambicijami. Odločili so se tudi za zamenjavo trenerja, Južeta Časarja bo zamenjal hrvaški strokovnjak Tomislav Mišin, nekdanji trener zagrebške Mladosti.

Mišin je nekdanji organizator igre, ki bo septembra dopolnil 47 let, z odbojko se je začel ukvarjati v odbojkarskem klubu Željezničar v Osijeku. Kariera ga je vodila po številnih klubih na Hrvaškem, preizkusil pa se je tudi na Poljskem, na Nizozemskem in v Franciji. Slovenija mu ni tuja, saj je sezono odigral tudi v slovenskem Fužinarju. Kot igralec je osvojil številne naslove, med drugim je po dvakrat osvojil hrvaško prvenstvo in hrvaški pokal, postal pa je tudi prvak francoske lige ProB.

Med trenerje se je podal pred sedmimi leti. Sprva je bil tri leta trener MOK Zagreb, nato pa se je preselil k mestnemu rivalu, v HAOK Mladost. Svoje varovance je štirikrat popeljal do naslova pokalnih prvakov, prvenstvo štirikrat končal kot podprvak, leta 2016 pa je osvojil še super pokal. Njegov pomočnik bo nekdanji glavni trener Krke in vodja mladinskega pogona, znan obraz dolenjske odbojke, Jernej Rojc.


Klub je v svoje vrste zvabil tudi dve okrepitvi, in sicer Davida Kumra iz Črnuč in Svita Hafnerja iz Triglava.

Tako bodo tudi v novi sezoni barve Krke zastopali: Martin Kosmina, Grega Erpič, Grega Ožbalt, Ivan Vrhovšek, Gašper Pucelj, David Renko, Valentin Turk, Lula Lindič, Rok Dimič, Aljoša Kafol, Leon Gorše, David Kumer in Svit Hafner.

Krko sta zapustila Miha Bregar, odšel je v Calcit, in Uroš Erpič, ki je dvoransko odbojko zamenjal za odbojka na mivki. Zaradi odhoda dveh blokerjev, se bo vodstvo kluba prizadevalo, da v svoje vrste zvabi kakšnega igralca, ki igra na tem položaju, če mu ne uspe, pa bo vrzel zavrnilo z igralci iz svoje mladinskega pogona.

Značke: odbojka, slovenija

Članki iz rubrike