stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

sta
sta
0 19.07.2018 17:51:59

Žagar bo v Cardiffu branil tretje mesto

Matej Žagar je še korak bližje sedemnajsti zvezdici.
Borut Cvetko/mediaspeed.net
Valižanska prestolnica Cardiff bo v soboto gostila peto dirko sezone svetovnega prvenstva v speedwayu, na stadionu Principality pa bo v barvah AMZS nastopil tudi Matej Žagar. Slovenski speedwayist ta čas za osem točk zaostaja za ključno os,erico, zato bo to zanj pomembna preizkušnja.

Legendarni oval, ob katerem se vedno zbere več kot 40 tisoč gledalcev, je že pogosto ustrezal Žagarju, ki ponavadi nima težav s tehnično zahtevnimi progami. To je s tretjim mestom na VN Velike Britanije dokazal tudi lani. Po nekaj smole na zadnji dirki za VN Švedske si tako precej obeta od nove dirke, po kateri bo za najboljšo svetovno 15 že polovica sezone.

"Motorje sem dobil iz servisa, v torek pa sem jih preizkusil na treningu v Krškem," je povedal Žagar in dodal še svoj pogled na zadnjo dirko najvišje ravni: "Švedska VN je minila v znamenju slabe startne številke, saj mi starti z zunanjih položajev niso šli na roko. Naredil sem tudi dve napaki z izbiro napačne linije, kar me je stalo boljšega točkovnega izkupička, sem bil pa zadovoljen z motorji in hitrostjo."



Žagar je letos odpeljal zgolj tri dirke v švedski profesionalni ligi, zato ne skriva, da so bili krogi, opravljeni v Krškem, še kako pomembni: "Na motorjih sem se dobro počutil in mislim, da sem lahko v Cardiffu ponovno konkurenčen najboljšim. Še malo sreče in uspeh ne sme izostati."

Slovenski voznik v SP trenutno zaseda 11. mesto (28 točk), udobno vodstvo pa si je že ustvaril Britanec Tai Woffinden (65) pred Švedom Fredrikom Lindgrenom (54).

Značke: speedway, sp, napoved

Članki iz rubrike