nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

Severina, Igor Kojić Svet24.si

FOTO: Potem ko je izbrisala soprogov priimek, ...

jansa sarec-pl3 Reporter.si

Ker je Marjan Šarec skočil v prazen bazen, bo ...

spar, trgovina, domžale Svet24.si

FOTO: Je slovenske kupce zajela korona histerija?

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Stojan Petrič je izgubil Karavanke, a dobil ...

1_jernej tozon 4 Njena.si

Jernej Tozon s svojo novo prijateljico

Nandi Uzelac Njena.si

Sanjski moški: Nandi po šovu odkrili tumor

sta
sta
1 19.07.2018 21:37:04

Boksu še vedno grozi črtanje z olimpijskih iger

Profimedia
Izvršni odbor Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) je na zasedanju v Lozani sklenil, da ostaja njegovo stališče do olimpijske usode boksa nespremenjeno in bo o tem, če bo ta šport na programu olimpijskih iger v Tokiu leta 2020, ponovno odločal konec novembra letos. Zamrznjeni ostajajo odnosi z boksarsko federacijo razen tistih na delovni ravni.

Mednarodna amaterska boksarska zveza (AIBA) tako še vedno ne dobiva predvidenih denarnih sredstev Moka, ki je nakazila ustavil pred dobrega pol leta.

Predsednik Moka Thomas Bach je že pred letošnjimi zimskimi olimpijskimi igrami v Pyeongchangu dejal, da lahko boks zaradi slabega vodenja, neurejenih financ in korupcije izgubi status olimpijskega športa.AIBA je sicer konec aprila sicer IO Moka poslala poročilo o svojem delu in načrtovanih aktivnostih. Poročilo je februarja letos zahteval Mok. Ocenil je, da AIBA nima jasnih internih pravil odločanja, vprašljivo je bilo imenovanje novega predsednika, prav tako pa obstaja veliko spornih vprašanj o financah, sojenju, kar se je pokazalo tudi na prejšnjih OI v Riu de Janeiru, ter protidopinškem sistemu. Etična komisija Moka je pozimi že začela s preiskavo.

Prejšnji predsednik AIBA Wu Ching-Kuo iz Tajvana je odstopil novembra lani, kar naj bi prejel okrog 30 milijonov evrov, konec januar letos pa je bil za začasnega predsednika izvoljen Uzbekistanec Gafur Račimov.

Značke: olimpizem, mok, boks

Članki iz rubrike