renata dacinger_milos ojdanic Odkrito.si

Ugledna nagrada za slovensko novinarko

Cenik Svet24.si

FOTO: Zakaj turisti na Hrvaško pridejo prvič, ...

lev 1 Petisvet.si

Andreja Novak: tedenski horoskop od 23. 7. do 28. ...

turisti Svet24.si

Hrvati iščejo odgovore: »Zakaj imamo letos tako...

Lorella flego Svet24.si

FOTO: Vroče znane Slovenke: seksi 40-letnice

lina Njena.si

Lina Kuduzović v kopalkah pozirala na obali ...

Slavko Bobovnik_Lezeca Njena.si

Slavko Bobovnik na dopustu doživel šok

sta
sta
1 19.07.2018 21:37:04

Boksu še vedno grozi črtanje z olimpijskih iger

Profimedia
Izvršni odbor Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) je na zasedanju v Lozani sklenil, da ostaja njegovo stališče do olimpijske usode boksa nespremenjeno in bo o tem, če bo ta šport na programu olimpijskih iger v Tokiu leta 2020, ponovno odločal konec novembra letos. Zamrznjeni ostajajo odnosi z boksarsko federacijo razen tistih na delovni ravni.

Mednarodna amaterska boksarska zveza (AIBA) tako še vedno ne dobiva predvidenih denarnih sredstev Moka, ki je nakazila ustavil pred dobrega pol leta.

Predsednik Moka Thomas Bach je že pred letošnjimi zimskimi olimpijskimi igrami v Pyeongchangu dejal, da lahko boks zaradi slabega vodenja, neurejenih financ in korupcije izgubi status olimpijskega športa.AIBA je sicer konec aprila sicer IO Moka poslala poročilo o svojem delu in načrtovanih aktivnostih. Poročilo je februarja letos zahteval Mok. Ocenil je, da AIBA nima jasnih internih pravil odločanja, vprašljivo je bilo imenovanje novega predsednika, prav tako pa obstaja veliko spornih vprašanj o financah, sojenju, kar se je pokazalo tudi na prejšnjih OI v Riu de Janeiru, ter protidopinškem sistemu. Etična komisija Moka je pozimi že začela s preiskavo.

Prejšnji predsednik AIBA Wu Ching-Kuo iz Tajvana je odstopil novembra lani, kar naj bi prejel okrog 30 milijonov evrov, konec januar letos pa je bil za začasnega predsednika izvoljen Uzbekistanec Gafur Račimov.

Značke: olimpizem, mok, boks

Članki iz rubrike