Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 22.05.2018 14:11:19

Salonit je zamenjavo za Urnauta našel na Hrvaškem

Salonit Anhovo, tretjeuvrščena ekipa državnega odbojkarskega prvenstva, je hitro našla zamenjavo za trenerja Andreja Urnauta, ki je odšel v prestolnico, kjer bo vodil prvake, igralce ACH Volleyja. V naslednji sezoni bo za rezultate Kanalcev odgovarjal hrvaški strokovnjak Igor Šimunčić, tudi nekdanji hrvaški reprezentant.

Predsednik Salonita Julijan Fortunat je s priznanim trenerjem podpisal enoletno pogodbo z možnostjo avtomatskega podaljšanja še za sezono 2019/20.


Šimunčić se je kanalskim poznavalcem odbojke že vtisnil v spomin kot odličen organizator igre. Z ekipo Salonit Anhovo je v 90-ih letih osvojil dva državna naslova ter dve sezoni igral v ligi prvakov. V igralski karieri je zbral tudi 128 nastopov za hrvaško izbrano vrsto.

Kot trener je kariero začel pri ekipi Zagreba, nato je prestopil k sosedni Mladosti. Dve sezoni je vodil ekipo SK Posojilnica AICH Dob, s katero je v sezoni 2010/11 osvojil 3. mesto v pokalu CEV. Zadnji dve sezoni je vodil mlado avstrijsko ekipo Amstetten, s katero je v obeh sezonah osvojil avstrijski pokal ter 3. mesto v DP. Med leti 2006 in 2008 je vodil hrvaško mladinsko, med leti 2012 in 2017 pa člansko reprezentanco Hrvaške.

Značke: odbojka, slovenija

Članki iz rubrike