atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

mu
mu
0 20.05.2018 17:07:31

Žagar uspešen na prvi stopnji kvalifikacij za SP

Borut Cvetko
Najboljši slovenski speedwayist Matej Žagar bo letos, ob nastopih v elitni konkurenci svetovnega prvenstva, seriji grand prix, tekmoval tudi v kvalifikacijah za to tekmovanje za naslednjo sezono. Prvo nalogo je opravil brez napake, saj je dobil kvalifikacijsko dirko v slovaški Žarnovici.

Speedwayisti so se konec tedna merili na treh kvalifikacijskih dirkah - četrta bo v ponedeljek v Abensbergu v Nemčiji - za nastop na dirkah svetovnega prvenstva 2019. Na dirkah so nastopili tudi trije slovenski speedwayisti. Največ uspeha je imel Matej Žagar, ki je zmagal na dirki v Žarnovici na Slovaškem.

Žagar si je zmago zagotovil v dodatni vožnji, ko je premagal Šveda Antonia Lindbäcka, ta je v izločilnih vožnjah, tako kot Žagar, zbral 14 točk. Tretje mesto je osvojil Poljak Janusz Kolodziej. Nastopil je tudi Matic Ivačič, ki je prišel do 11. mesta s petimi točkami.



Na dirki v Lonigu v Italiji je slavil Danec Kenneth Bjerre. Denis Štojs si ni privozil napredovanja, osvojil je dve točki, kar mu je prineslo 14. mesto. Na dirki v Slangerupu na Danskem pa je zmagal Poljak Krzystof Kasprzak.

Z vsake od štirih kvalifikacijskih dirk se trije najboljši uvrstijo na finalno dirko, ki bo v Landshutu v Nemčiji 28. julija, najboljši trije na tej odločilni dirki pa bodo odbili vstopnice za dirke svetovnega prvenstva v letu 2019.

Značke: speedway, sp, matej-žagar

Članki iz rubrike