4_Isaac in Patricija_fb Odkrito.si

Isaac Palma ima strto srce

ante mahkota Svet24.si

Umrl je vrhunski slovenski alpinist, mož Marjane ...

Roka, negativna energija Petisvet.si

Če bi vedeli, kaj se skriva za hudobijo

Ivan Mikec Svet24.si

Ivan je gorečo blazino porinil ženi Ani v naročje

prometna, noč, splošna Svet24.si

V razbitinah je umrla udeleženka priljubljenega ...

gaja_decembra_matic_gabriel_01 Najstnica.si

Mlada slovenska pevka spet navdušila

Indira Ekić in Matic Kolenc Njena.si

Indira pokazala neverjetno spremembo

STA
STA
0 10.05.2018 15:40:58

Slovenske odbojkarice za uvod v priprave proti Bolgarkam

Wikipedia
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v ponedeljek v Mariboru začela s pripravami na sredozemske igre, v soboto zvečer pa bodo odpotovale v Bolgarijo, kjer bodo v ponedeljek in torek, 14. in 15. maja, odigrala pripravljalni tekmi proti eni najuspešnejših evropskih reprezentanc, so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije.

Slovenski selektor Alessandro Chiappini je na pripravah zbral osemnajst odbojkaric, prvi treningi so namenjeni predvsem telesni pripravi in vadbi tehničnih elementov. "Za ta prvi del priprav lahko rečem, da smo se znašli v nekakšnem mešanem stanju. Imamo nekaj igralk, s katerimi delam prvič, večina pa je takih, s katerimi smo delali že lani. Žal imamo kar nekaj poškodb, zato nekatera dekleta trenirajo po posebnem programu in so v postopku rehabilitacije. Z novinkami se veliko posvečamo telesni pripravi. Nekaj jih lahko trenira na zelo visoki ravni, drugim se pozna kar dolg premor po koncu prvenstva. Do prvih uradnih tekem imamo še veliko časa, zato je trenutno najbolj pomembno, da poskrbimo, da bodo dekleta telesno dobro pripravljena," je trenutno stanje v reprezentanci ocenil Chiappini.

Italijanski strateg je bolj kot z zdravstvenim stanjem lahko zadovoljen s prizadevnostjo deklet, ki dvakrat dnevno trenirajo v fitnesu in na parketu: "Zelo sem zadovoljen z odnosom, ki ga imajo dekleta do dela. Delajo namreč zelo dobro in so osredotočena na cilj, ki smo si ga zadali. To je osnova za dobro delo in zelo sem vesel, da je tako. Upam, da se bo stanje glede poškodb v naslednjih dneh izboljšalo, da bomo lahko s čim močnejšo ekipo odpotovali v Bolgarijo."Chiappini se še ni odločil, na katere igralke bo računal v Sofiji, kjer bo izbrana vrsta odigrala pripravljalni tekmi z eno najmočnejših reprezentanc v Evropi. Po vsej verjetnosti zaradi poškodbe v ekipi ne bo podajalk Sare Najdič in Eve Mori, zato je slovenski selektor v Maribor poklical še četrto organizatorko igre, Evo Pogačar. Kljub težavam v ekipi bo slovenski štab tekmi z Bolgarijo, ki na evropski lestvici zaseda visoko deveto mesto, vseeno lahko dobro izkoristil: "Za nas bo to zelo dobra izkušnja. Žal ne bomo mogli računati na vse igralke, bo pa zame to zelo pomemben test, saj bom lahko videl, kako dobri sta preostali podajalki in kako bo šlo prostima igralkama. Mislim, da je ravno pravi čas, da dobim povratne informacije o tem, kako se bodo novinke obnesle in v kakšni meri bom nanje lahko računal tudi na uradnih tekmah."

Slovenska reprezentanca se bo po povratku iz Bolgarije pripravljala v Mariboru, kjer bo pred odhodom na sredozemske igre odigrala še pripravljalne tekme z Avstrijo in Hrvaško.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike