Goran Dragić, športna osebnost leta 2017 Odkrito.si

Goran Dragić, športna osebnost leta 2017

merkur Svet24.si

Tedenski horoskop: prihajajočih sedem dni bo ...

Ženska, zdravje Petisvet

Vse kar si predstavljamo, se lahko resnično ...

Pussy Riot Svet24.si

FOTO in VIDEO: Tekma prekinjena zaradi Pussy Riot

Lou Reed Svet24.si

Znano, kaj je bilo usodno za tega rock zvezdnika

MAMMA MIA! SPET ZAČENJA SE_Lily James kot mlada Donna Najstnica.si

Igralci filma Mamma Mia! prihajajo v našo ...

groselj Njena.si

Padec slovenske pevke, ki si ga morate ogledati

STA
STA
0 10.05.2018 15:40:58

Slovenske odbojkarice za uvod v priprave proti Bolgarkam

Wikipedia
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v ponedeljek v Mariboru začela s pripravami na sredozemske igre, v soboto zvečer pa bodo odpotovale v Bolgarijo, kjer bodo v ponedeljek in torek, 14. in 15. maja, odigrala pripravljalni tekmi proti eni najuspešnejših evropskih reprezentanc, so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije.

Slovenski selektor Alessandro Chiappini je na pripravah zbral osemnajst odbojkaric, prvi treningi so namenjeni predvsem telesni pripravi in vadbi tehničnih elementov. "Za ta prvi del priprav lahko rečem, da smo se znašli v nekakšnem mešanem stanju. Imamo nekaj igralk, s katerimi delam prvič, večina pa je takih, s katerimi smo delali že lani. Žal imamo kar nekaj poškodb, zato nekatera dekleta trenirajo po posebnem programu in so v postopku rehabilitacije. Z novinkami se veliko posvečamo telesni pripravi. Nekaj jih lahko trenira na zelo visoki ravni, drugim se pozna kar dolg premor po koncu prvenstva. Do prvih uradnih tekem imamo še veliko časa, zato je trenutno najbolj pomembno, da poskrbimo, da bodo dekleta telesno dobro pripravljena," je trenutno stanje v reprezentanci ocenil Chiappini.

Italijanski strateg je bolj kot z zdravstvenim stanjem lahko zadovoljen s prizadevnostjo deklet, ki dvakrat dnevno trenirajo v fitnesu in na parketu: "Zelo sem zadovoljen z odnosom, ki ga imajo dekleta do dela. Delajo namreč zelo dobro in so osredotočena na cilj, ki smo si ga zadali. To je osnova za dobro delo in zelo sem vesel, da je tako. Upam, da se bo stanje glede poškodb v naslednjih dneh izboljšalo, da bomo lahko s čim močnejšo ekipo odpotovali v Bolgarijo."

Chiappini se še ni odločil, na katere igralke bo računal v Sofiji, kjer bo izbrana vrsta odigrala pripravljalni tekmi z eno najmočnejših reprezentanc v Evropi. Po vsej verjetnosti zaradi poškodbe v ekipi ne bo podajalk Sare Najdič in Eve Mori, zato je slovenski selektor v Maribor poklical še četrto organizatorko igre, Evo Pogačar. Kljub težavam v ekipi bo slovenski štab tekmi z Bolgarijo, ki na evropski lestvici zaseda visoko deveto mesto, vseeno lahko dobro izkoristil: "Za nas bo to zelo dobra izkušnja. Žal ne bomo mogli računati na vse igralke, bo pa zame to zelo pomemben test, saj bom lahko videl, kako dobri sta preostali podajalki in kako bo šlo prostima igralkama. Mislim, da je ravno pravi čas, da dobim povratne informacije o tem, kako se bodo novinke obnesle in v kakšni meri bom nanje lahko računal tudi na uradnih tekmah."

Slovenska reprezentanca se bo po povratku iz Bolgarije pripravljala v Mariboru, kjer bo pred odhodom na sredozemske igre odigrala še pripravljalne tekme z Avstrijo in Hrvaško.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike