ivana kovac 2 Odkrito.si

Ivana odvisna od mamil, zdaj z ljubko hčerkico

Emi Nikočević Svet24.si

Takšna je druga plat menedžerja Bara

Sanje, duša Petisvet

4 znaki, da gre za čas pred vašo smrtjo

vreme, ohladitev, dež Svet24.si

Velika vremenska sprememba: tako hitro se bo ...

Kimberly Thompson Svet24.si

Beyonce obtožila čarovništva, prisluškovanja ...

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

anela sabanagic 4 Njena.si

Takšna je Bizovičarjeva izbranka mesec dni po ...

STA
STA
0 10.05.2018 14:05:08

V Kazanu od danes za evropska odličja v taekwondoju

Najboljši taekwondojisti stare celine od danes pa do nedelje v Kazanu nastopajo na evropskem prvenstvu olimpijskega sloga WTF. Na prizorišču je tudi četverica slovenskih predstavnikov, ki so izpolnili normo. Slovenske barve bodo branili Ana Petrušič (do 53 kg), Dunja Lemajič (do 67 kg), Jure Pantar (do 63 kg) in Ivan Trajković (do 87 kg).

Gre za izkušeno slovensko ekipo, saj so Trajković, Pantar in Petrušičeva na prvenstvih že osvajali kolajne, tako da so cilji tudi letos znova visoki, v tej sezoni so namreč že zabeležili nekaj odmevnih rezultatov na tekmah svetovnih pokalov.

Zasedba na prvenstvu bo kakovostna in zelo pomembna za udeležence, saj bodo najboljši prejeli točke za svetovno jakostno lestvico, ki določa potnike na olimpijski turnir v Tokiu 2020. Na Japonsko potuje prvih šest po kategorijah, Trajković je trenutno deseti, do šestega mesta ga loči 60 točk, naslov evropskega prvaka prinaša 40 točk, svetovnega pa 120.

Tekmovanja bodo potekala v dvorani Ak Bars, ki je bila leta 2012 tudi kvalifikacijsko prizorišče za uvrstitev na olimpijske igre v London in s tem že uspešna za slovenske borce in borke, saj so se na olimpijski turnir v britansko prestolnico takrat uvrstili trije slovenski posamezniki.

Vodstvo slovenske reprezentance pred odhodom na prvenstvo ni pripravilo novinarske konference, kjer bi cilje predstavilo, saj so bili reprezentanti razkropljeni po pripravah, v ekipi pa ni več Franke Anić, Hrvatice, ki je nastopala za Slovenijo, saj je končala športno pot, prav tako pa je pred časom zaradi materinstva s taekwondojem prekinila Nuša Rajher Vujinović.

Značke: taekwondo, ep

Članki iz rubrike