renata dacinger_milos ojdanic Odkrito.si

Ugledna nagrada za slovensko novinarko

Cenik Svet24.si

FOTO: Zakaj turisti na Hrvaško pridejo prvič, ...

lev 1 Petisvet.si

Andreja Novak: tedenski horoskop od 23. 7. do 28. ...

turisti Svet24.si

Hrvati iščejo odgovore: »Zakaj imamo letos tako...

Lorella flego Svet24.si

FOTO: Vroče znane Slovenke: seksi 40-letnice

lina Njena.si

Lina Kuduzović v kopalkah pozirala na obali ...

Slavko Bobovnik_Lezeca Njena.si

Slavko Bobovnik na dopustu doživel šok

STA
STA
1 14.04.2018 22:08:39

Calcit Volley - Salonit Anhovo 3:0 (19, 21, 22)

Odbojkarji Calcita Volleyja so v drugi polfinalni tekmi končnice 1. DOL za moške pred svojimi navijači premagali Salonit Anhovo s 3:0 (19, 21, 22) in izenačili izid v zmagah na 1:1.

* Športna dvorana Kamnik, gledalcev 600, sodnika: Markelj (Bled), Pevc (Škofja Loka).
* Calcit Volley: Pereira 20, Hribar, Golob, Novljan 5, Ratek, Vidmar 12, Okroglič 10, Štalekar 6, Kvas 3, Lakner, Štembergar Zupan, Lazar.
* Salonit Anhovo: Ilić 6, Česnik, Šarić, Jereb 2, Karnel, Drobnič 1, Basaneže 4, Čabarkapa 6, Kovačič, Tomić 7, Vrtovec 18.

Kdo se bo pridružil ACH Volleyju v finalu državnega prvenstva, bo znano v nedeljo. Salonit je s 3:0 dobil prvo tekmo v Kanalu, Calcit pa mu je na povratni tekmi vrnil z isto mero, tako da bo potrebna tretja tekma. Kamničani so bili tokrat precej boljši tekmec, predvsem pa so bili bolj zbrani v končnicah, ki so bile za njih usodne v dveh nizih prve tekme. Čeprav so tudi tokrat igrali brez Domna Kotnika in organizatorja igre Radoslava Gila, ki se je poškodoval na ogrevanju tekme v Kanalu. Zato pa je po daljšem času v začetni postavi spet zaigral Sašo Štalekar, kar se je v kamniškem bloku zelo poznalo, najvišji igralec domače ekipe pa se je izkazal tudi na servisu, kar je bil ob napakah gostov tudi tisti element, ki je bil odločilen na povratni tekmi.


Kamničani, za katere v polfinalu končnice ni bilo več popravnega izpita, so odločno krenili v drugo tekmo in na servis Maxsona Pererire dosegli pet zaporednih točk, zadnjo celo s trojnim blokom, za pet točk prednosti ob prvem tehničnem odmoru. Po vrnitvi na igrišče sta bila uspešna še Jure Okroglič in Maxson Pereira. Prednost sedmih točk so Kamničani ohranili tudi ob drugem tehničnem odmoru, čeprav so se jim gostje dvakrat približali na štiri točke zaostanka. Toda po novih dveh blokih, tokrat Žana Novljana in Okrogliča, je bilo že 19:10 za kamniško ekipo, ki visoke prednosti ni zapravila. Niz se je končal z napako gostov.

V drugem nizu so kanalski odbojkarji popravili svoj sprejem, bolj odločno so zaigrali v napadu, kar jim je prineslo prednost treh točk ob prvem tehničnem odmoru. Ob zaostanku štirih točk (7:11) je domači trener Gašper Ribič vzel prvi polminutni odmor, kajti njegovi varovanci niso našli protiorožja za kanalsko igro, toda z asom Tineta Kvasa so se nasprotnikom le približali na točko zaostanka (11:12). Po polminutnem odmoru je tokrat posegel kanalski trener Andrej Urnaut, z dvema zaporednima blokoma in točki Dejana Čabarkape pa so na drugi tehnični odmor gostje odšli že s prednostjo petih točk. A jim to ni zagotavljalo mirnega nadaljevanja niza, kajti na servis Saše Štalekarja je Okroglič izsilil izenačenje na 17. točki, Pereira z dvema zaporednima točkama, drugo z blokom, pa kamniško vodstvo z 19:17. Nato sta z blokom napad gostov zaustavila še Okroglič in Novljan in od 12:17 je bilo 21:17 za Calcit Volley, ki prednosti ni zapravil. Vodstvo z 2:0 v nizih je potrdil Pereira.

Na krilih zaključka drugega niza so Kamničani začeli tretjega in na servis Primoža Vidmarja povedli s 5:1. Vodili so tudi z 9:4, a so se borbeni Kanalci na servis Gregorja Basanežeja in blokom Đorđeja Ilića vrnili v igro, saj so zaostajali le še za točko (8:9). Vendar do izenačenja ni prišlo, kajti domača ekipa je s tremi zaporednimi točkami prišla spet do občutnejše prednosti, prednost štirih točk pa je ohranila tudi ob drugem tehničnem odmoru. Kamničani so bili korak bližje odločilni tretji tekmi po asu Pereire, saj so gostom pobegnili za pet točk (19:14). V napeti končnici, v kateri so se Kanalci domačinom še trikrat približali na dve točki zaostanka, se je tekma končala z napako gostov na servisu.

"Čeprav smo zmagali s 3:0, smo do zmage prišli na vse prej kot lahek način. Gre za polfinalne obračune, ekipi se med sabo zelo dobro poznata in na takšnih tekmah vedno odločajo malenkosti. Tokrat smo mi preživeli drugi niz, se vrnili v igro, kar smo izkoristili in prišli do tretje polfinalne tekme. Dejstvo je, da bo v nedeljo v veliki meri odločala tudi telesna pripravljenost, kajti ne mi ne Kanalci na voljo nimamo velikega števila igralcev. Verjamem, da smo tudi na tem področju dobro delali, na določenih igralnih mestih imamo menjave, na določenih ne, bo pa treba odigrati še eno dobro tekmo," je dejal domači trener Gašper Ribič.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike