Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 14.04.2018 18:24:25

ACH Volley - Panvita Pomgrad 3:0 (22, 21, 17)

www.alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so na povratni tekmi polfinala 1. DOL za moške doma s 3:0 (22, 21, 17) premagali Panvito Pomgrad in se z izidom 2:0 v zmagah uvrstili v finale.

* Dvorana Tivoli, gledalcev 90, sodnika: Melavc (Šempeter), Perčič (Kamnik).
* ACH Volley: Flajs, Đirlić 12, Babkov 10, Kovačič, Purič, Pavlović 7, Satler, Pleško, Brulec 1, Planinc, Kök, Mihajlović 3, Pokeršnik 14, Videčnik 9.
* Panvita Pomgrad: Pečnik 1, Banič 1, S. Ratkai, Grut 6, Rojnik 12, Felkar 1, J. Ratkai, Flisar 6, Javornik 5, Bogožalec 8, Bedrač, Hrastovec, Kasnik 2.

Odbojkarji ACH Volleyja so v svoji 27. tekmi državnega prvenstva še 27. zmagali in se pričakovano uvrstili v finale. Tudi tokrat so do uspeha prišli brez posebnega naprezanja, na zelo podoben način kot na prvi tekmi v Murski Soboti. Vsaj v prvih nizih na začetku niso bili prepričljivi, a ko so to hoteli, so z nekaj dobrimi servisi in bloki prišli v prednost, ki so jo zadržali do konca.

Čeprav so imeli v napadu kar nekaj težav s tekmečevo obrambo, pa so bili v pomembnih trenutkih tudi v tem elementu dovolj zbrani, odgovornost je znal prevzeti Jan Pokeršnik. Branilci naslova so imeli perfekten sprejem, precej bolje so servirali, občutno premoč pa imeli tudi v bloku, v katerem je bil najboljši Matic Videčnik.



Začetek tekme je bil s strani Ljubljančanov neprepričljiv. Borbeni gosti so s pasivnim blokom uspešno zaustavljali njihove napade, obrambe niso mogli prebiti ne Pokeršnik ne korektor Matej Mihajlović ne Dimitrij Babkov. Posledica tega je bilo vodstvo gostov 10:7, za katerega je imel poleg obrambe največ zaslug razpoloženi Jakob Rojnik. A as Babkova, napaka kapetana gostov Gorazda Flisarja in izenačenje na 12:12 so že napovedovali, da reči prihajajo na svoje mesto.

Flisar se je za napako sicer oddolžil z asom za izid 13:15, a po izidu 18:18 je reči v svoje roke prevzel Pokeršnik. Najprej je dosegel točko v protinapadu, nato še v bloku, ko je Uroš Pavlovič dosegel as in je bilo na semaforju 23:19, se je že zdelo, da bodo domači gladko prišli do vodstva z 1:0. A Prekmurci se še niso dali, zaostanek so znižali na dve točki, toda Pokeršnik jim več ni dopustil.

Podoben je bil tudi potek drugega niza. Gosti so ga odprli odlično, Aljoša Bogožalec jih je popeljal v vodstvo 6:2, toda na 12 točki jih je ACH ujel in sam prevzel rahlo pobudo. Z blokom Pavloviča je že vodil z 19:16, s točko Petra Đirlića z 21:17, toda nato je tri zaporedne točke dosegla Panvita. To pa je bilo tudi vse. Pokeršnik je zaustavil njen nalet, pri izidu 23:21 so gosti naredili še napako, niz pa je z blokom končal Videčnik.

S tem je bil odpor Sobočanov končan. Ljubljančani, katerih trener Zoran Kedačič je veliko menjal, so v tretjem nizu ušli na začetku, do konca pa tekmecu dopustili le 17 točk.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike