Premiera filma Pero Lovšin, žena Darja in sin Matej Odkrito.si

Darji Lovšin bilo vsega dovolj in se je odselila

horoskop, astrologija Svet24.si

Horoskop za četrtek, 18. oktobra

1 Petisvet.si

Baba Vanga v zadnji prerokbi napovedala ...

FOTO2 Stanovanje Moste Svet24.si

FOTO: Bi za to stanovanje v Ljubljani plačevali ...

Kate Middleton Svet24.si

Kleopatra je rada zvrnila kozarec rujnega, Kate pa...

1066 Njena.si

Slovenska voditeljica objavila fotografijo hudih ...

sabina mlakar Njena.si

Sabina iz šova letela kot raketa?

sta
sta
0 14.04.2018 16:38:52

Janja Garnbret in Jernej Kruder v finalu tekme v Meiringenu

www.alesfevzer.com
Janja Garnbret in Jernej Kruder sta se uvrstila v finale uvodne tekme svetovnega pokala športnih plezalcev in plezalk v balvanskem plezanju v švicarskem Meiringenu. Garnbretova se je v zadnji krog tekmovanja prebila z drugim dosežkom ženskega polfinala, Kruder pa je bil v moškem polfinalu peti.

V polfinalu je bila od Garnbretove boljša le Japonka Akiyo Noguchi. Za najboljši dosežek v moškem polfinalu pa je poskrbel Avstrijec Jakob Schubert, ki ga trenira nekdanji slovenski selektor Roman Krajnik.

V polfinalu je tekmovalo po 20 tekmovalcev in 20 tekmovalk v vsaki od konkurenc. V finalu, ki se bo začel ob 18.30, pa bo nastopilo sedem tekmovalcev v moški in šest tekmovalk v ženski konkurenci. Kruder si je namreč peto mesto razdelil še z Japoncem Tomoakijem Takato in Rusom Aleksejem Rubcovom.


Skozi petkove kvalifikacije so se prebili štirje Slovenci. Kruder v moški ter Janja Garnbret, Katja Kadić in Mia Krampl v ženski konkurenci. Kadićeva je pristala tik pod robom finala na osmem mestu, Kramplova pa je tekmo končala na repu polfinalistk, na 20. mestu.

Garnbretova je v kvalifikacijah vpisala deveti dosežek, Mia Krampl in Katja Kadić pa sta pristali na 11. in 13. mestu. Kruder pa je v kvalifikacijah osvojil 13. mesto.

Tjaša Slemenšek (27.), Mina Markovič (31.), Urška Repušič (41.) in Vita Lukan (45.) so ostale brez polfinalnega nastopa. Pri moških pa so v kvalifikacijah nastopili še Anže Peharc (29.), Domen Škofic (47.), Gregor Vezonik (51.) in Zan Sudar (81.).

Članki iz rubrike