Premiera filma Pero Lovšin, žena Darja in sin Matej Odkrito.si

Darji Lovšin bilo vsega dovolj in se je odselila

Château de La Rochepot Svet24.si

Zaigral svojo smrt in se z ukradenim denarjem ...

1 Petisvet.si

Baba Vanga v zadnji prerokbi napovedala ...

FOTO2 Stanovanje Moste Svet24.si

FOTO: Bi za to stanovanje v Ljubljani plačevali ...

Kate Middleton Svet24.si

Kleopatra je rada zvrnila kozarec rujnega, Kate pa...

1066 Njena.si

Slovenska voditeljica objavila fotografijo hudih ...

sabina mlakar Njena.si

Sabina iz šova letela kot raketa?

STA
STA
0 21.02.2018 20:54:23

Strabag Bratislava - Nova KBM Branik 3:1 (-19, 21, 21, 23)

Odbojkarice Nove KBM Branika so v tekmi 7. kroga srednjeevropske lige v gosteh izgubile proti Strabag Bratislavi z 1:3 (19, -21, -21, -23).

Mariborčanke se z gostovanja v Bratislavi pri Strabagu vračajo s porazom. Slovakinje so se z zmago Štajerkam, ki so izgubile četrtič, ob tem imajo še pet zmag, na lestvici približale na tri točke. Ob tem imajo še tekmo manj od današnjih tekmic.

Mariborske odbojkarice so tekmo začele dobro in z vodstvom 2:0. Toda tekmice so jih hitro ujele in si do prvega tehničnega odmora priigrale tri točke prednosti. Na 14. točki so Slovenke izenačile in na drugem tehničnem odmoru vodile s 16:14. V končnici so razliko povečale na 23:18, to pa je bil za Bratislavčanke prevelik zalogaj.


Drugi niz je z izjemo uvoda potekal po željah domačink. Zaostajale so s 4:5, z dvema zaporednima točkama prevzele pobudo in na prvi tehnični odmor šle s prednostjo dveh točk. Štajerke se niso dale, izid na 12. točki izenačile, moštvi pa sta bili skupaj do 15. točke. Naslednja točka je pripadla gostiteljicam, ki so v končnico vstopile s prednostjo 20:19, v njej pa tekmicam dopustile le še dve točki.

Na krilih dobrega zaključka drugega niza so Slovakinje začele tretji niz. Povedle so s 3:0 in prednost treh točk držale do 6:3. Tekmice iz Maribora so se približale na točko zaostanka in se še pred drugim tehničnim odmorom prebile do minimalne prednosti. Domačinke so s tremi zaporednimi točkami povedle z 18:16, na 19. točki sta bili ekipi spet izenačeni, ko so Bratislavčanke povedle z 21:20, pa so nanizale potrebne štiri točke za prednost z 2:1 v nizih.

Igralke Nove KBM Branika so v četrtem nizu na vsak način skušale priti do petega niza. Do prvega tehničnega odmora so bile na dobri poti, saj so vodile z 8:5, vendar so domače odbojkarice hitro vzpostavile ravnotežje, jih ujele in tudi prehitele. Do 18. točke si nobena ekipa ni priigrala prednosti več kot točke, po tem pa so Slovakinje povedle z 20:18, v končnici z 22:19. Štajerke so poskušale se približale na 22:23, nekaj trenutkov kasneje ubranile zaključno žogo, a gostiteljice so drugo izkoristile in zmagale.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike