Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

ru
ru
0 21.02.2018 14:04:24

ŠKANDAL! Po sramotni potezi Iranca, ga narod časti, ostali se zgražajo (VIDEO)

Čeprav ni ravno častno, pa v športni ni tako nenavadno, da posameznik ali ekipa neko tekmo odigral manj motivirano oziroma brezvoljno, saj bi imel s porazom ugodnejšega tekmeca v nadaljevanju tekmovanja.

Primer iranskega rokoborca Alireze Karimija je drugačen, saj je izgubil dvoboj, ker se ni želel srečati z naslednjim tekmecem. Iranec je dvoboj na svetovnem prvenstvu do 23 let z Rusom Alihanom Žabrajlovim izgubil nemenoma, pravzaprav je poslušal nasvet svojega trenerja. Zmaga bi mu v nadaljevanju namreč prinesla obračun z Izraelcem Urijem Kalašnikovim. Zanimivo, Karimi je proti Rusu vodil s 3:2, po nasvetu trenerja pa je začel izgubljati točke in na koncu izgubil s 14:3.

Tako rokoborec kot tudi njegov trener sta dejanje priznala, Mednarodna rokoborska zveza pa ju je že kaznovala. Prvega s šestimi meseci, drugega pa z dvema letoma prepovedi nastopanja oziroma udeležbe v tem športu.



Iran države Izrael ne priznava, obenem svojim športnikom prepoveduje, da bi se ti na mednarodnih tekmovanjih srečevali z izraelskimi športniki. V iranu je Karimi junak, slavi ga iranska rokoborska zveza, slavi ga iranski politični vrh, slavi ga kakopak tudi iransko ljudstvo. Na drugi strani pa je izraelski predsednik vlade Benjamin Netanjahu kritično nastopil proti iranskemu režimu, državo je obtožil, da pritiska na svoje športnike in jim vceplja nestrpnost: "Kdor sovraži druge, nikoli ne postane prvak."

V Iranu pa se na vse skupaj požvižgajo. Karimiju bodo omogočili, da bo v naslednjih mesecih nemoteno nastopal na domačih tekmovanjih, do letošnjega svetovnega prvenstva pa bo kazen že potekla.

Članki iz rubrike