Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 07.11.2017 18:27:59

S 7:0 ne bomo izgubili, tako kot Maribor

Grega Wernig
Slovenski odbojkarski prvaki, igralci ACH Volleyja, so tik pred vnovično uvrstitvijo v ligo prvakov. Manjka jim še en korak, a ta bo izredno težak, saj jih v tretjem krogu kvalifikacij čaka najtežji možni tekmec. Za vstop v ligo se bodo v dveh tekmah merili z Lokomotivo iz Novosibirska, prva tekma bo v Tivoliju, druga pa v nedeljo v Novosibirsku.

Ekipa Lokomotive, leta 2013 že evropski prvak, ima desetkrat večji proračun od Ljubljančanov, nekaj zvezdnikov v ekipi, prvi je zagotovo nemški reprezentant Georg Grözer, ki je svojo reprezentanco popeljal do srebrne kolajne na letošnjem evropskem prvenstvu in najbrž s tem rešil kožo nekdanjega slovenskega selektorja Andree Gianija. Ta brez Grözerja ni beležil praktično nobenih uspehov, z njim pa je bila reprezentanca povsem druga ekipa.

"O tem, kdo je favorit, ni smiselno govoriti, prav tako ne o tem, koliko možnosti imamo v odstotkih. Se strinjam, da je razlika med nami in Lokomotivo približno taka, kot je v nogometu med Liverpoolom in Mariborom. A zaradi tega se zagotovo ne bomo predali vnaprej. Vedno so možnosti, to je šport. Se pa zavedamo, da bo na drugi strani stalo 12 igralcev, nimajo namreč le prve postave, ampak odlične menjave. Izziv je velik, motiv prav tako, vemo, kaj nam uspeh prinaša. Moramo biti drzni, samozavestni, tekma nam ne bi smela biti breme, ampak velika priložnost," ne izobeša bele zastave trener ACH Volleyja Zoran Kedačič, ki se dobro zaveda, kako bodo morali njegovi varovanci igrati, če želijo presenetiti.

"V prvi vrsti bo vse odvisno od naših servisov in sprejema. Tekmec ima v svojih vrstah 'bombarderje' iz servisne črte, sprejemati ne bo lahko, vemo, da bomo dobili nekaj asov, vendar nas to ne sme zmesti. V napadu bo treba biti potrpežljiv, v obrambi pa borben. Ne smemo dovoliti, da Rusi pridejo v svoj ritem, če jim bomo, nam bo trda predla. V preteklosti smo že dokazali, da se lahko merimo z najboljšimi ekipami, zakaj se ne bi tokrat," se dobremu odporu in presenečenju nadeja slovenski strateg, ki prepričan, da se ekipa s tekme v tekmo približuje stanju, v katerem želi biti. Adut oranžnih zmajev bi morala biti sproščenost, pritisk bo zagotovo na strani Rusov. Ljubljančani bodo v primeru poraza evropsko sezono nadaljevali v pokalu Cev, ki je najbrž za njih celo bolj primerno tekmovanje.

Da pa se niso odrekli sanj o ligi prvakov, potrjuje tudi Jan Pokeršnik, najboljši ljubljanski igralec na zadnjih tekmah. "Imamo samozavest, izkušnje, v prejšnjih letih smo se v ligi prvakov ogromno naučili. Vse je možno. Vzdušje je odlično, letos še nimamo poraza, res pa je, da z izjemo sobotne proti Panviti pravih tekem še nismo igrali. Smo pa v Murski Soboti pokazali karakter, dokazali, da se znamo izvleči tudi iz neugodnih položajev. Čeprav je razlika med moštvoma res taka kot je bila med Liverpoolom in Mariborom, 7:0 ne bomo izgubili," se je pošalil Korošec v vrstah slovenskih prvakov.



Čeprav trener Lokomotive, nekdanji bolgarski as Plamen Konstantinov, trdi, da izpad proti ACH Volleyju ne bi bil katastrofa, je realnost povsem nekaj drugega. Lastniki kluba zagotovo niso prispevali toliko denarja, da bi ekipa igrala v pokalu Cev, ampak imajo zagotovo višje cilje, zagotovo tudi uvrstitev med najboljše evropske ekipe. Da njegove besede ne pijejo vode, potrjuje prvi zvezdnik Grözer.

"V Novosibirsk sem se vrnil le zaradi lige prvakov," trdi Nemec madžarskega rodu, ki je v Ljubljani že igral in ve, da ga ne čaka lahka naloga. "ACH Volley je odlična ekipa. Tu sem bil že leta 2011, res pa je, da je bila takratna ljubljanska ekipa povsem drugačna. A sem videl, da je v Ljubljani težko igrati, prepričan sem, da nas čaka težko delo," je dejal Nemec, ki je imel težave s poškodbo, ki pa je preteklost. "Mogoče še nisem v najboljši formi, a sem pripravljen. Ali bom igral, pa bo odločil trener."

Nasploh so poškodbe krivec, da ruska ekipa še ni v želeni pripravljenosti in da na začetku ruskega prvenstva še ne kaže predstav dostojnih veljavi njenih posameznikov. "V odbojki posamezniki niso dovolj, igralci morajo sestaviti dobro ekipo. Nam to zaenkrat še ni uspelo. Začeli smo praktično iz ničle, pred sezono zamenjali pet od šestih igralcev prve postave. Imamo pet reprezentantov, ki so se priključili pozneje. Jasno je, da po reprezentančnih tekmah nekoliko padejo, tako psihološko kot telesno, in potrebujejo nekaj časa, da spet pridejo na želeno raven. Upam, da se bomo te ravni v dveh tekmah z ACH Volleyjem vsaj približali. Ljubljančanov zagotovo ne bomo podcenjevali. Vemo sicer, da najboljši slovenski igralci igrajo v tujini, da ACH v Sloveniji nima težkih tekem, da doma nima prave konkurence, toda vemo, da so že 12 let najboljši slovenski klub, ki ne dovoli nobenega podcenjevanja," ceni slovenske prvake Konstantinov, tudi bolgarski selektor.

Poleg Grözerja so pri Lokomotivi zaradi reprezentančnih obveznosti na priprave zamudili ruska reprezentanta, bloker Iljaš Kurkajev in libero Valentin Golubjev, ki sta se na evropskem prvenstvu veselila dveh zmag proti Sloveniji in naslova prvakov, Slovak Lukaš Diviš in turški organizator igre Arslan Eksi.

Značke: odbojka, liga prvakov

Članki iz rubrike