kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 07.11.2017 16:37:14

Slovenski šahisti 20. na ekipnem EP, Slovenke 24.

Slovenci so v devetem, zadnjem krogu ekipnega evropskega prvenstva v šahu, ki se je končalo Kreti, izgubili z Nizozemsko z 1,5:2,5 in prvenstvo končali na 20. mestu (9 točk). Slovenke so igrale neodločeno 2:2 s Slovaško in zasedle 24. mesto (7). Naslova so osvojili Azerbajdžanci in Rusinje.

Za slovensko moštvo vrsto je zmago dosegel le Luka Lenič, ki je na prvi šahovnici z belimi figurami ugnal Anisha Girija, na tretji deski je remiziral Matej Šebenik, Duško Pavasovič in Jure Škoberne pa sta s črnimi figurami izgubila.

Mladinska svetovna prvakinja Laura Unuk je s črnimi figurami na prvi deski ugnala Evo Pepkovo, na četrti pa je z belimi slavila Teja Vidic v dvoboju z Moniko Motyčakovo. Jana Krivec in Lara Janželj sta izgubili.



Azerbajdžanci so zbrali 14 točk, tako kot drugouvrščeni Rusi, ki pa so imeli manj osvojenih točk iz posamičnih partij; razmerje bilo 25:22 v korist Azerbajdžana. Tudi v dvoboju za tretje mesto je odločal ta dodatni kriterij. Ukrajinci in Hrvatje so zbrali po 13 točk, vendar so bili prvi v posamičnih partijah boljši s 23:18,5 ter osvojili bron, Hrvatje pa so končali na četrtem mestu.

Rusinje so si že pred zadnjim krogom zagotovile zlato (17 točk). Srebro so osvojile Gruzijke (14), bron pa Ukrajinke (13).

Značke: šah, ep

Članki iz rubrike