GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
0 17.05.2017 17:53:33

Zdaj tudi uradno: Kozamerniku je uspel sanjski prestop

alesfevzer.com
Slovenski odbojkarski reprezentant Jan Kozamernik bo kariero nadaljeval v Trentinu. Enaindvajsetletni Ljubljančan z aktualnim italijanskim državnim podprvakom podpisal triletno pogodbo.

Štirikratni svetovni klubski prvak, ki je trikrat osvojil tudi ligo prvakov, je danes na svoji spletni strani potrdil, da bo v prihodnjih treh letih zanj igral slovenski reprezentančni bloker Kozamernik.

"Imel sem veliko ponudb, vendar sem se odločil za Trentino, ki je vrhunski klub. Zame bo velika čast, da bo član te ekipe, ki je že vrsto let med najboljšimi v Evropi. Še bolj sem navdušen po pogovoru s trenerjem Angelom Lorenzettijem, ki mi je povedal, kaj od mene pričakuje. Mislim, da je to zame najboljša izbira," je ob podpisu pogodbe dejal Kozamernik, ki je zadnje tri sezone navduševal v dresu ACH Volleyja, svojo odbojkarsko pot pa je začel v Črnučah.


Kozamernik je predlani s slovensko izbrano vrsto osvojil srebrno kolajno na evropskem prvenstvu v Bolgariji in Italiji, v letošnji sezoni lige prvakov pa je dosegel 109 točk v enajstih tekmah, od tega 12 asov in kar 36 blokov in bil najboljši bloker lige prvakov.

"Kozamernik je igralec, ki ima velik potencial. Čeprav je še mlad, je že blestel tudi v dresu slovenske reprezentance, kar je zagotovo dobro izhodišče zanj, prepričan pa sem, da lahko še bolj napreduje," pa je ob njegovem prihodu dejal Angelo Lorenzetti, trener Trentino Volleyja.

Po Tinetu Urnautu je Kozamernik drugi slovenski odbojkar, ki bo zaigral v enem najbolj cenjenih evropskih odbojkarskih klubov. Pred njim je zanj podpisal tudi korektor Modene Luca Vettori, v Modeno pa naj bi se po dveh letih igranja za Trentino Volley preselil Urnaut.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike