kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 17.05.2017 13:32:17

Pokal mesta Ljubljane v znamenju Slovencev

Že 42. plavalni miting za pokal mesta Ljubljane, ki bo konec tedna potekal na Kodeljevem, bo tokrat v znamenju najboljših Slovencev. Oba dni se bo tekmovanje začelo ob 9.30, sobotni popoldanski del pa ob 16. uri.

Med slovenskimi reprezentanti bodo nastopili Tina Čelik Tina, Tjaša Pintar, Gaja Natlačen, stalnica slovenskega plavanja Anja Klinar, Špela Perše, Martin Bau in Peter John Stevens, lani dobitnik medalje na EP v Londonu in na SP v 25-metrskih bazenih v Kanadi, ki je že zaključil študijsko leto v ZDA in vadi v matičnem kranjskem Triglavu. Na žalost na tekmovanju en bo obeh prvih zvezdnikov prireditelja mitinga PK Ljubljane Tare Vovk, nosilke medalje z zadnjega MEP in olimpijca iz Ria Anžeta Tavčarja. "Tara ima težave z zdravjem in na žalost se to v letošnji sezoni ponavlja. Anže pa ima še Študijske obveznosti v ZDA in se v domovino vrača junija," je pojasnil trener Domen Majhen.


Zanimivo je, da je miting na zastarelem objektu na Kodeljevem, saj Ljubljana premore tudi lep objekt na Koleziji z najmodernejšo infrastrukturo. "Objekt na Koleziji je manjši od Kodeljevega in če bi se nam ponovila udeležba izpred dveh let, ko je bilo na mitingu kar 800 plavalcev, ga tam ne bi mogli izvesti. Kodeljevo je zato logična izbira, saj nismo mogli predvideti števila prijav predvsem italijanskih plavalcev. Zdaj se je izkazalo, da bi bili lahko tudi na Koleziji, a vnaprej nismo želeli tvegati," je še pojasnil Majhen.

Na mitingu bo tokrat manjkala tudi Tjaša Oder, lani bronasta na EP v Londonu, ki pa se je prav tako že vrnila v Slovenijo in bo nastopala na naslednjih tekmovanjih.

Značke: plavanje, sta

Članki iz rubrike