Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
10.05.2017 07:15:01
Deli članek:

Maltežan Camenzuli postal predsednik evropskega dela AIPS

Maltežan Charles Camenzuli je na volilnem kongresu postal predsednik evropskega dela Mednarodnega združenja športnih novinarjev (AIPS). V južnokorejskem Seulu je nasledil Grka Yannisa Darasa, ki je bil na čelu organizacije osem let in se bo sedaj potegoval za podpredsednika AIPS.

Svetovno združenje AIPS bo imelo volilni kongres v naslednjih dveh dnevih v Pyeongchangu, kjer bodo prihodnje leto zimske olimpijske igre.

Na kongresu AIPS Evrope je bil za generalnega sekretarja izbran Srb Predrag Milinković, za finančnega pa Turek Murat Agca, ki sta bila tako kot Camenzuli edina kandidata. Daras in Avstrijec Günter Pfeistlinger sta kot nagrado za svojo dolgoletno delo postala častna člana evropskega dela AIPS.

"AIPS Evrope deluje brez poslovnega sekretarja ali drugega osebja, s tem prostovoljnim delom smo prihranili veliko denarja, vendar zato naše delo ni bilo osiromašeno ... Poleg obsežnega tekočega dela smo lani ponovno izbrali tudi najboljša evropska športnika leta, ki sta postala portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo in madžarska plavalka Katinka Hosszu," je pojasnil Daras.

Nagrada za najboljšo športnico Evrope leta je poimenovana po premilem Evgenu Bergantu, dolgoletnem uredniku športne redakcije Dela, ki je bil med drugim tudi podpredsednik evropskega dela AIPS in s tem na najvišjem položaju med slovenskimi športnimi novinarji v mednarodnih stanovskih organizacijah doslej.