Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
14.11.2016 15:39:35
Deli članek:

Slovenski odbojkarji ne bodo v isti skupini s Francozi

Aleš Oblak

V Krakovu bo v torek, ob 20.30 uri, v gledališču Juliusz Slowacki potekalo žrebanje skupin za evropsko prvenstvo 2017.

Na njem bo nastopila tudi slovenska moška izbrana vrsta, srebrna z zadnjega evropskega prvenstva v Bolgariji in Franciji, že zdaj pa je znano, da v prvem delu tekmovanja ne bo igrala v isti skupini s Francijo.

Evropsko prvenstvo na Poljskem se bo odvijalo od 23. avgusta do 3. septembra prihodnje leto v štirih mestih, Gdansku, Szczecinu, Katovicah in Krakovu. To bo jubilejno trideseto evropsko prvenstvo in zadnje, na katerem bo nastopilo 16 reprezentanc, kajti že od leta 2019 naprej jih bo 24.

Ob domačinih Poljakih so si na zadnjem EP v Bolgariji in Italiji nastop že brez kvalifikacij zagotovile reprezentance Francije, ki bo na Poljskem branila naslov evropskega prvaka, Slovenije, Italije, Bolgarije, Rusije in Srbije, v letošnjih kvalifikacijskih bojih pa so bile uspešne še izbrane vrste Belgije, Češke, Estonije, Finske, Nemčije, Nizozemske, Slovaške, Španije in Turčije.

Pravila velevajo, da v prvem delu tekmovanja v isti skupini ne moreta igrati reprezentanci, ki sta na zadnjem evropskem prvenstvu igrali v finalu, kar pomeni, da se v tem delu tekmovanja Francija in Slovenija zagotovo ne bosta pomerili.

Evropsko prvenstvo na Poljskem, sicer že trideseto po vrsti, bo tudi zadnje, na katerem bo nastopilo 16 reprezentanc. Že na prihodnjem, leta 2019, jih bo nastopilo 24.