Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
14.11.2016 11:17:29
Deli članek:

Hrast ugnal branilce naslova

Simon Maljevac (BZS)
Dvoboj med balinarji Hrasta in Lokateks Trate.

V derbiju četrtega kroga balinarske superlige je kobjeglavski Hrast v domači dvorani premagal vodilno Lokateks Trato.

Po maksimalnem izkupičku v prvih treh krogih so se balinarji Lokateks Trate odpravili na vedno zahtevno gostovanje pri Hrastu. Že uvodni del dvoboja v sežanski balinarski dvorani je nakazal, da bi lahko Kobjeglavci tokrat prekinili zmagovalni niz Gorenjcev, saj so povedli s 6:2. V prvem paru hitrostnega zbijanja je letošnji novinec v vrstah Hrasta Zoran Rednak moral priznati premoč članu Lokateks Trate Goranu Vujanoviću s 40:41. Sledili so uspešni nastopi domačih adutov Matije Povha v hitrostnem zbijanju ter Gorazda Ferfolje in Marka Švare v natančnem zbijanju, ki so nagnili tehtnico na stran domačinov. Matija Povh in Borut Margon sta z zmago v štafeti Hrast popeljala do nedosegljivega vodstva s 14:4, tako da gostom ni pomagal niti maksimalen izkupiček v zadnjih klasičnih igrah.

Člani vodečega kvarteta so z zmago na gostovanju pri Aikea Anteni postali tudi Postojnčani, ki so si pot do novih dveh točk tlakovali z odličnim izkupičkom v tehničnih disciplinah, v katerih velja izpostaviti 37 točk mladinskega reprezentanta Gašperja Povha v hitrostnem zbijanju. Gostje so v zadnji del tekme krenili s prednostjo 5:13, njihovo zmago pa je v napeti končnici potrdil Gašper Kraševec, ki je v enojki nadigral Iva Goljufa.

Podoben razplet je imel tudi dvoboj med Luko Koper in Skalo, ki so ga boljše odprli domačini in po zmagi Dmitra Vujanića proti Kevinu Černigoju v hitrostnem zbijanju s 34:17 povedli s 7:5. Izkušena Robert Dekanj in Gordan Ozbič sta v natančnem zbijanju poskrbela za rezultatski preobrat v korist gostov, katerim je uspelo ohraniti dovolj zbranosti tudi v zaključku dvoboja.

Krimovci so uspešno opravili domačo nalogo proti Agrochemu, ki je že v uvodnem delu tekme izgubil vse možnosti za uspeh. Razpoloženi Ljubljančani, pri katerih je s kar 31 točkami v igri v krog zablestel Brane Magerl, so povedli z 10:0, kar jim je zadostovali za mirno končnico, v kateri sta z 39 točkami v igri dvojic v krog navdušila Žan Sodec in Brane Magerl.

Superliga, 4. krog
Hrast - Lokateks Trata 14:12
Luka Koper - Skala Sežana 11:15
Aikea Antena - Postojnska jama 11:15
Krim - Agrochem 18:8
Vrstni red: Lokateks Trata, Hrast, Postojnska jama in Krim 6, Skala Sežana 4, Aikea Antena in Agrochem 2, Luka Koper 0

NA MASTERSU NAJBOLJŠA MARČEVA

Dvorana Rakovnik v Ljubljani je gostila masters najboljših osmih balinark, ki so v soboto in nedeljo merile moči v igri v krog, natančnem zbijanju, igri posameznic in hitrostnem zbijanju. V igri v krog je bila najuspešnejša Sara Jenčič (Svoboda), ki je v reprezentančnem obračunu z 21:20 premagala Nino Volčina (Krim). Natančno zbijanje se je najbolje posrečilo Poloni Zule (Kolektor Idrija), ki je bila za štiri točke boljša od Sonje Debevc (Bistrica) in Tanje Marc (Hrast Kobjegava). Slednji sta se najbolj izkazali v igri posameznic in bili v najboljšem položaju pred preizkušnjo v hitrostnem zbijanju. Najbolj atraktivna disciplina je pričakovano minila v znamenju reprezentantke Nine Volčina, ki se je v skupnem seštevku zavihtela na končno drugo mesto, z dvema točkama zaostanka za skupno zmagovalko Tanjo Marc, medtem ko je Sonja Debevc osvojila tretje mesto.

Simon Maljevac (BZS)
Tanja Marc