Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
05.05.2016 19:59:11
Deli članek:

O naslovu državnih prvakinj bo odločala peta tekma (foto)

Drago Wernig - Taka

Odbojkarice Nove KBM Branika so v četrti finalni tekmi končnice v 1. DOL za ženske doma premagale Calcit Ljubljano s 3:0.

Z zmago so Mariborčanke izid v zmagah izenačile na 2:2, o naslovu državnih prvakinj pa bo tako odločala peta tekma finalne serije, ki bo na sporedu v ponedeljek, 9. maja, v ljubljanski dvorani Tivoli.

Mariborske odbojkarice so tudi na svoji drugi domači tekmi finala končnice 1. DOL za ženske prišle do zanesljive zmage, s katero so odločitev o letošnjih državnih prvakinjah preložile do ponedeljka.

V prvem nizu je bila tekma izenačena, v končnici pa so bile bolj zbrane domače odbojkarice, ki so izkoristile drugo zaključno žogo. Domačinke so v drugem nizu prevladovale v vseh elementih igre, gostje so imele veliko težav na sprejemu, v svojih vrstah pa premalo razpoloženih igralk.

Tudi v tretjem nizu so varovanke Bruna Najdiča prikazale dobro odbojko in ob veliko boljšem servisu, do odločilne prednosti so prišle po zaslugi Sare Najdič, bloku in napadu zasluženo prišle do svoje druge zmage v finalu končnice slovenskega državnega prvenstva.