Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
04.01.2016 21:26:33
Deli članek:

Ljubljančani zlahka pred domačimi gledalci

www.alesfevzer.com

Odbojkarji ACH Volleyja so v prvi tekmi svojega tretjega turnirja srednjeevropske lige v Tivoliju premagali Spartak Myjavo s 3:0 (16, 19, 23).

Odbojkarji ACH Volleyja so uspešno opravili "ogrevanje" za pomembne tekme, ki jih čakajo ta teden, za derbi srednjeevropske lige proti Hypo Tirolu Innsbrucku in zaključku slovenskega pokala. Proti slovaški ekipi so v peti tekmi srednjeevropske lige zabeležili še peto zmago, pri tem pa se niso namučili, zagotovo so privarčevali nekaj moči za naslednje dvoboje. Slovenski prvaki si niso niti enkrat znašli v resnejšem zaostanku, vse nize so dobili zanesljivo, čeprav v nobenem niso ravno blesteli.

Še najbolje so odigrali prvi niz, ki ga je trener Bogdan Kotnik začel s standardno postavo, le Stjepan Jurić je na blokerskem mestu zamenjal reprezentanta Jana Kozamernika. Ljubljančani so si v prvem nizu kmalu priigrali pet točk prednosti, gosti so se še približali na 12:15, nato pa je stvari v svoje roke vzel dvojec Matija Jereb/Samuel Walker, Avstralec je dosegel nekaj točk, s katerimi so se domači spet odlepili, nato pa končnico odigrali zbrano, niz dobili s 25:16.

Tudi na začetku drugega dela so Ljubljančani hitro prišli do zanesljivega vodstva, po servisih Walkerja so povedli s 5:1, po servisih Jereba pa jih je Walker popeljal v vodstvo s 15:8. S sedmimi točkami razlike so vodili tudi pri izidu 17:10, nato pa so se začele težave pri sprejemu, gostje so dosegli štiri zaporedne točke, po asu pa se približali tudi na 16:18. A Jereb s servisi, Walker, predvsem pa Eric Mochalski z napadi jim več niso dopustili, po izidu 21:19 so štiri točke v seriji dosegli domači, s tem pa povedli z 2:0.

Najbolj negotov je bil tretji niz. V njem so gostitelji ves čas vodili, največ s štirimi točkami razlike (11:7), toda gostje so jih ujeli, imeli nekajkrat v protinapadu celo možnost preiti v vodstvo, a jim ni uspelo. Pri izidu 23:23 je točko v napadu dosegel Mochalski, ki je nato še z dobrim servisom prisilil tekmece v napako, s tem pa je bilo tekme konec.


ACH Volley - Spartak Myjava 3:0 (16, 19, 23) 
* Dvorana Tivoli, gledalcev 70, sodnika: Brlas, Kramar Šandl (oba Hrvaška). 
* ACH Volley: Flajs 5, Jereb 3, Kozlowski, Kozamernik, Walker 9, Purić 8, Ledinek, Satler, Pleško, Jurić 2, Donik, Mochalski 17, Terpin 4. 
* Spartak Myjava: Katona 10, Kraisl, Vydareny, Konc 1, Müller, Ihnat 1, Haer 2, Mračko 6, Pokopec 8, Piovarči 3, Durec 4, Ochodnicky.