testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

sta
sta
0 09.12.2015 17:45:44

Svetovno prvenstvo v Italiji in Bolgariji

Nikola Miljković
S sedeža svetovne odbojkarske zveze Fivb so sporočili, da bo 19. moško svetovno prvenstvo leta 2018 potekalo v Bolgariji in Italiji, ki sta bili letos gostiteljici evropskega prvenstva, na katerem je Slovenija osvojila srebrno medaljo.

Že nekaj časa je znano, da bo žensko svetovno prvenstvo leta 2018 spet potekalo na Japonskem, kar bo že petič v zgodovini svetovnih prvenstev, danes pa je vodstvo Fivb določilo še prireditelja moškega svetovnega prvenstva.

"Zelo smo navdušeni nad sodelovanjem italijanske in bolgarske odbojkarske zveze. Prepričani smo, da se bosta Italija in Bolgarija, ki sta v preteklosti že gostili svetovno prvenstvo, izkazali z organizacijo," je dejal Ary Graca, predsednik Fivb.



Bolgarija je do zdaj enkrat že organizirala svetovno prvenstvo, in sicer leta 1970, ko je pri njih potekalo moško in žensko svetovno prvenstvo. V moški konkurenci je v Sofiji slavila nekdanja Vzhodna Nemčija, v ženski pa je v Varni prvo mesto osvojila nekdanja Sovjetska zveza. Še več izkušenj z organizacijo svetovnih prvenstev ima Italija, ki je dvakrat organizirala moško, lani pa še žensko svetovno prvenstvo. Leta 1978 je naslov svetovnih prvakov osvojila nekdanja Sovjetska zveza, leta 2010 pa so bili najboljši Brazilci, medtem ko so se naslova svetovnih prvakinj veselile odbojkarice ZDA.

Zadnje moško svetovno prvenstvo je bilo lani na Poljskem, ki si ga je ogledalo pol milijona gledalcev, leta 2018 pa bodo naslov v Italiji in Bolgariji branili Poljaki.

Članki iz rubrike