IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 09.12.2015 10:04:51

Pred Calcitom Ljubljano nova težka preizkušnja

Odbojkarice Calcita Ljubljane bodo danes ob 18. uri v Istanbulu igrale svojo četrto tekmo v skupini B lige prvakinj.

Proti turški ekipi VakifBank, ki v letošnji sezoni še ni izgubila tekme, želijo odbojkarice Calcita Ljubljane prikazati čim boljšo igro in ji nuditi dostojen odpor.

Na zadnji prvenstveni tekmi proti Luki Kopru so ljubljanske odbojkarice po nekaj slabših predstavah le prikazale boljšo odbojko. Toda kakovost ekipe, ki bo danes na drugi strani mreže, bo popolnoma drugačna od koprske, česar se dobro zaveda tudi trener Ljubljančank Gašper Ribič.


"Zadnjo tekmo proti Koprčankam smo vsekakor odigrali bolje kot nekatere in upam, da se počasi vračamo v želeno formo. Moramo pa s tekme na tekmo še napredovati v svoji igri in nov izziv za dokazovanje nas čaka že v Istanbulu. Zavedamo se, da smo pred težko nalogo, kajti turška ekipa zelo dobro izvaja začetni udarec in že na prvi tekmi smo imeli kar nekaj težav. Toda imamo izkušnjo več in verjamem, da bomo v tem elementu danes boljši," si je pred današnjim obračunom v Istanbulu zaželel Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane.

"VakifBank je najbolj kakovostna ekipa v naši skupini in prav gotovo smo lahko navdušeni nad njihovo igro, v kateri naredijo zelo malo lastnih napak. Proti tako kakovostni ekipi je težko igrati, skušale bomo osvojiti čim več točk in se borile za vsako žogo, videli pa bomo, kaj nam bo to prineslo," je obljubila Petra Vrhovnik, kapetanka slovenskih državnih prvakinj, ki med najboljšimi evropskimi ekipami še niso osvojile niza.

Na drugi tekmi četrtega kroga skupine B bo italijanska ekipa Igor Gorgonzola v Novari gostila poljski Atom Trefl Sopot.

Članki iz rubrike