Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
08.12.2015 18:58:20
Deli članek:

Članski naslov Pirmanovi in Hafnarju

psno
Najboljši člani v mešanih dvojicah

KK Celje je na svojem kegljišču na Golovcu priredil DP v mešanih dvojicah v članski konkurenci. Naslov je po zaslugi Lidije Pirman in Damjana Hafnarja odšel v Kamnik.

Najprej so se vse dvojice odigrale po en nastop, po katerem so na podlagi rezultatov postavili pare za šestnajstino finala, od tu naprej pa je šlo na izpadanje. Zelo obetavno je prvenstvo prvenstvo potekalo za KK Kamnik, saj sta se na koncu kar dve njihovi dvojici prebili v polfinale. Predvsem je presenečala njihova mlada dvojica v sestavi Tamara Pevec in Peter Jantol, ki je v četrtfinalu ugnala svoja klubska tovariša Ireno Koprivc in Franca Grubarja. V polfinalu je bila njuna pot končana, saj sta jih ugnala Kranjčana Nina Blaž in Sandi Sajko in to zelo prepričljivo z 2:0. Za mlada Kamničana je bil tudi bron velik uspeh.

V drugem polfinalu sta bila Lidija Pirman in Damjan Hafnar zelo zanesljiva proti Tržičanoma Urši Mejač in Blažu Čerinu. V velikem finalu sta bila Pirmanova in Hafnar zelo prepričljiva v prvem nizu, ki sta ga dobila s kar 148:125. Toda v drugem nizu sta se Blaževa in Sajko vendarle vrnila v igro in ga dobila s 131:126. Po dodatnih metih sta se zmage z 12:11 veselila prekaljena Kamničana in tako osvojila naslov državnih prvakov.