Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
17.11.2015 11:00:25
Deli članek:

Kamničani bodo imeli lažje delo od Sobočanov

www.alesfevzer.com

Slovenska odbojkarska predstavnika v pokalu challenge bosta v sredo igrala povratni tekmi drugega kroga.

Več možnosti za napredovanje v tretji krog bodo imeli odbojkarji Calcit Volleyballa, ki so na prvi tekmi v Myjavi na Slovaškem domači Spartak premagali s 3:1, medtem ko je Panvita Pomgrad doma izgubila z gršim Ethnikos Alexandroupolisom z 2:3.

CALCIT POTREBUJE DVA NIZA
Odbojkarji Calcit Volleyballa so na prvi tekmi drugega kroga pokala challenge na gostovanju v Myjavi pri ekipi Spartaka zmagali s 3:1 (20, 23, -23, 22). S to zmago so na dobri poti, da se uvrstijo v tretji krog, za napredovanje pa potrebujejo najmanj dva niza. Sredina tekma v Kamniku se bo začela ob 20. uri.

"Slovaki so približno podobne kakovosti, kot je v našem prvenstvu Krka, s katero smo igrali v soboto. Morda so malenkost boljši, vendar menim, da bi se morali uvrstiti v nadaljnji krog. Seveda nam napredovanje še ni zagotovljeno. Prikazati bomo morali boljšo igro kot v soboto, predvsem to velja za servis, s katerim smo imeli preveč težav in to je tisto, kar bo treba popraviti. Sicer pa igralci vedo, od kje nam preti največja nevarnost s strani nasprotnika. Dejstvo je, da so pred nami najbolj pomembne tekme v tem obdobju sezone, kajti po pokalu challenge in državnemu prvenstvu, nas že prihodnjo sredo čaka prva četrtfinalna tekma slovenskega pokalnega tekmovanja," Marko Brumen, trener kamniških odbojkarjev počasi že razmišlja tudi o pokalnih tekmah s kanalskim Salonitom.

Na Slovaškem je bil v kamniški ekipi najbolj učinkovit Tonček Štern, ki je v soboto praznoval svoj 20. rojstni dan, na tej tekmi se je v napadu izkazal tudi Primož Vidmar, drugi so igrali solidno. V slovaški ekipi so bili v napadu najbolj nevarni sprejemalec Vladimir Katona, korektor Jan Leskanič in bloker Jozef Piovarči, ki je dosegel kar šest blokov. Tekmo bosta sodila Makedonec Zdravko Zdraveski in Srb Đorđe Stevanović.

TRETJI IN ČETRTI NIZ KOT ZGLED
S porazom so svojo prvo tekmo v evropskem pokalu prejšnji četrtek končali odbojkarji Panvite Pomgrada, ki so v svoji dvorani z grškim Ethnikosom Alexandroupolisom izgubili z 2:3 (-19, -25, 13, 15, -6). Ob nekoliko bolj zbrani igri, predvsem to velja za uvodna niza, bi bil izid lahko zanje bolj ugoden, toda z dvema osvojenima nizoma Sobočani še niso v izgubljenem položaju. V soboto so se v Kanalu v domačem prvenstvu vrnili v igro in premagali domači Salonit, kar bi lahko bila dobra napoved za povratno tekmo pokala challenge v Grčiji.

"Če bomo igrali kot v tretjem in četrtem nizu, ko smo prevladovali v igri, z dobrim servisom, napadom, blokom in obrambo, se lahko nadejamo dobrega rezultata v Grčiji. Toda, če bomo igrali tako slabo, kot smo na začetku tekme, bomo na povratni tekmi težko lahko razmišljali o napredovanju. V vsakem primeru bomo morali dati več od sebe, kot na domači tekmi, če želimo napredovati v naslednji krog. Predvsem pa moramo verjeti v svoje sposobnosti," je pred odhodom v Grčijo dejal Dejan Fujs, trener soboške ekipe.

Tekma v Alexandroupolisu bo na sporedu v sredo, ob 18. uri. Minuli četrtek sta bila najbolj učinkovita igralca v ekipi Panvite Pomgrada Aljoša Bogožalec in mladinski reprezentant Jakob Rojnik, ki sta se izkazala tudi ob sobotni prvenstveni zmagi v Kanalu. V grški ekipi, ki je v Murski Soboti prevladovala predvsem v bloku, je bil v napadu najbolj nevaren Črnogorec Luka Šuljagić.