Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
16.11.2015 21:06:46
Deli članek:

Našli Julijino truplo

vszi

Pred dvema tednoma so aretirali moškega za katerega so sumili, da je kriv za izginotje nekdanje beloruske sprinterke Julije Balikine.

Slednja je tekla na 100 metrov in v štafeti 4 x 100 m na olimpijskih igrah v Londonu, pogrešali pa so jo od 28. oktobra. Beloruski kriminalisti so po preiskavi stanovanja in avtomobila katerega so našli zapuščenega domnevali, da je bila Balikina umorjena. Osumljenec naj bi bil Julijin nekdanji fant Dimitrij V..
31-letna Julija je bila državna prvakinja na 100 in 200 m, leta 2013 pa je dobila dveletno prepoved nastopanja zaradi uporabe prepovedanih sredstev. Prepoved ji je potekla julija letos, Julija pa je v času suspenza delala kot trenerka v klubu BFSO Dinamo iz mesta Smaljavičij, 40 km od Minska.
Ministrstvo za notranje zadeve je 8. novembra sprožilo obsežno iskalno akcijo v kateri je sodelovalo več kot 300 pripadnikov vojske in policije. Preiskati so morali področje večje od 30 km², danes pa so truplo našli v gozdi blizu vasice Olden. Julijino truplo je bilo zavito v polivinil in pazljivo prekrito z mahom in podrastjem. Zdaj bodo morali svoje delo opraviti še forenziki, da bodo ugotovili vzrok in čas smrti.