Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
17.11.2015 07:59:17
Deli članek:

Nastala prva slovenska profesionalna triatlonska ekipa

Reuters

Nekateri slovenski triatlonci so dali pobudo, portal SCR.T je priskočil na pomoč in nastala je prva profesionalna triatlonska ekipa v Sloveniji, ki deluje pod imenom SCR.T PRO team.

V ekipi so zbrani najboljši slovenski triatlonci z izjemo Mateje Šimic in Davida Plešeta, je nova ekipa zapisala na družbenem omrežju Facebook. Šimičeva in Pleše sta trenutno vpeta v tuje ekipe, vendar je velika želja, da se pridružita ekipi, so še zapisali pri SCR.T PRO Teamu.

Projektu so se pridružili Domen Dornik, Nik Kojc in Jana Koradej, ki se bodo osredotočili na sprint in olimpijski triatlon, ter Jaroslav Kovačič, Matic Modic, Denis Šketako, Matija Meden in Nika Kožar, ki bodo tekmovali v polovičnem ironmanu in ironmanu.

ŽELIJO V TOKIO
Cilji ekipe so visoki. Glavni je, da rezultate dvignejo na višjo raven in povečajo prepoznavnost doma in v tujini. To želijo doseči z udeležbo vsaj dveh tekmovalcev na olimpijskih igrah v Tokiu 2020, z udeležbo vsaj dveh tekmovalcev na svetovnem prvenstvu v polovičnem ironmanu leta 2016, z osvojitvijo vseh naslov državnega prvaka v letu 2016 in osvajanjem mest na zmagovalnih stopničkah doma in v tujini, med drugim piše na Facebooku.

Da gre za dobre in talentirane tekmovalce, povedo številni uspehi v sezoni 2015. Koradejeva je bila evropska prvakinja v akvatlonu v konkurenci mlajših članic in absolutno druga, ob tem je osvojila še naslov balkanske prvakinje v sprint triatlonu, Dornik je tekmoval na evropskih igrah v Bakuju, Kovačič je bil drugi na evropskem prvenstvu v dolgem triatlonu ...