Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
11.11.2015 20:48:53
Deli članek:

Slovenski podprvaki naredili velik korak na poti do tretjega kroga

Nikola Miljković

Odbojkarji Calcit Volleyballa so na prvi tekmi drugega kroga pokala challenge v gosteh premagali slovaško ekipo Spartak Myjava s 3:1 (20, 23, -23, 22). Povratna tekma bo na sporedu prihodnjo sredo v Kamniku.

Slovenski podprvaki so po letu dni premora spet zaigrali v pokalu challenge, v katerem so se predlani prebili do četrtfinala, kjer jih je zaustavil italijanski A-1 ligaš iz Latine. Kamničani, trenutno vodilna ekipa slovenskega državnega prvenstva, so tudi tekmo na Slovaškem začeli brez kapetana Andreja Štembergar Zupana, ki je sicer bil z ekipo, a zaradi težav z očesom nanj trener Marko Brumen še ni računal. Toda tudi brez njega so si Calcitovci priigrali dobro izhodišče pred povratno tekmo, ki bo na sporedu prihodnjo sredo v Kamniku.

V prvem nizu je bil izid izenačen do 18. točke, v končnici pa so si slovenski odbojkarji priigrali štiri točke prednosti (19:23), kar jim je zadostovalo za zanesljivo zmago. Drugi niz so bolje začeli slovaški odbojkarji, ki so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo štirih točk, takšna je bila njihova prednost tudi ob drugem, toda na 17. točki je sledilo izenačenje, Kamničani so v nadaljevanju povedli z 21:19, vendar so se domači odbojkarji s tremi zaporednimi točkami vrnili v igro. Do novega preobrata ni prišlo, kajti po izenačenju na 23:23 so gostje dosegli dve točki zapored in prišli do vodstva z 2:0 v nizih.

V tretjem nizu so varovanci Marka Brumna povedli z 8:4, toda nato so bili slovaški odbojkarji tisti, ki se niso predali. Na enajsti točki je sledilo izenačenje, priigrali so si tudi tri zaključne žoge za zmago v tretjem nizu. Dve so gostje ubranili, ne pa tudi tretje. Toda v četrtem nizu so pobudo spet prevzeli Kamničani, ki so bili ves čas v prednosti. Vodili so tudi že s 16:11, na koncu pa je zmago z dvema blokoma potrdil Žiga Štern.

Na povratni tekmi, ki bo na sporedu prihodnjo sredo, 18. novembra, kamniški odbojkarji za napredovanje v tretji krog potrebujejo dva osvojena niza. V četrtek bo po sezoni 1998/99 v tem tekmovanju spet zaigrala tudi Panvita Pomgrad, ki bo doma gostila grško ekipo Ethnikos Alexandroupolis.

Spartak Myjava - Calcit Volleyball 1:3 (-20, -23, 23, -22)

Bratislava - Mestna športna dvorana Myjava, gledalcev 550, sodnika: Stojanov (Bolgarija) in Vaiciakovič (Belorusija).
Spartak Myjava: Katona, Kraisl, Vydareny, Konc, Müller, Ihnat, Hauer, Mracko, Pokopec, Piovarči, Durec, Leskanič. Trener: Martin Pipa.
Calcit Volleyball: Hribar, Novljan, T. Štern, Vidmar, Štembergar Zupan, Brulec, Lakner, Kotnik, Ž. Štern, Videčnik, Konjedic.