Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
11.11.2015 19:03:22
Deli članek:

Dvojica spravila v kot Francozinji

zf
Denis Vidmar

Prvi dan balinarskega evropskega prvenstva za ženske v Italiji se je končal zelo uspešno za Slovenke, ki si niso privoščile niti enega spodrsljaja.

Najbolj je odmevala zmaga naše dvojice. Ana Vorih in Helena Ludvik sta ugnali ugledni Francozinji Suzy Marie in Dorin Amar s 13:7 in se bosta pozno zvečer pomerili s švicarsko dvojico Franchini - Neuhaus za prvo mesto v skupini in neposredno napredovanje.

Debitantka Sara Jenčič je popolnoma opravičila zaupanje selektorja Jureta Rijavca. V bližanju in zbijanju v krog je 'padla' Estelle Abelfo iz Monaka s 23:16. Rekordno hitro, v dobrih 30 minutah je Denis Vidmar premagala Latvijo Victorio Lele, slednja ni uspela osvojiti niti točke.

Helena Ludvik je že v prvem poskusu zadela pozicije za 17 točk in tako zlahka izpolnila kvalifikacijsko normo (10), Nina Volčina pa je prav tako napredovala v četrtfinale v hitrostnem zbijanju. Njen izkupiček v kvalifikacijah je bil le 21/40. Ker je vseh sedem tekmovalk napredovalo, je Nina izkoristila nastop za trening. Pri izmetu se je pomaknila korak nazaj od črte, da ji ne bi sodniki zaradi 'razkoraka' sodili prestope, kar se je dogajalo v štafeti.