Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
11.11.2015 19:46:14
Deli članek:

Mariborčanke v osmino finala brez oddanega niza

Drago Wernig - TAKA

Odbojkarice Nove KBM Branika so se zanesljivo uvrstile v osmino finala pokala CEV. Tudi drugo tekmo 1/16 finala proti estonski ekipi Kohila so dobile gladko, tudi tokrat je bil izid 3:0 (23, 20, 20).

Mariborčanke so podobno kot na prvi tekmi pred dvema tednoma v gosteh tudi v povratni tekmi s 3:0 (25:23, 25:20, 25:20) premagale estonske prvakinje in se uvrstile v osmino finala tega tekmovanja.

Gledalci so v uvodnih minutah spremljali bledo igro mariborskih odbojkaric. Šepal je predvsem sprejem, na račun katerega so si estonske odbojkarice priigrale pet točk prednosti (10:5). V nadaljevanju je mariborska vrsta zaigrala bolj zbrano, z delnim izidom 5:0 izničila prednost gostij in nato povedla 16:14. Estonke so v nadaljevanju vzpostavile ravnotežje na igrišču, bile enakovredne gostiteljicam predvsem po zaslugi učinkovite Ukrajinke Katarine Dudnikove. Pri rezultatu 23:23 je Izza Mlakar najprej dosegla točko v napadu, nato pa še z blokom za vodstvo v nizih.

Drago Wernig - TAKA

Štajerke so drugi niz začele silovito. Po nekaj uspešnih napadih Mlakarjeve, kar treh blokih Saše Planinšec in neugodnih začetnih udarcih Sare Najdič so povedle 8:1 in 16:3. V polju estonske ekipe je vladala zmeda, kot da gostje niso vedele, kaj se dogaja na igrišču po prvem nizu, v katerem so bile Mariborčankam enakovredne. V nadaljevanju je nalet mariborske vrste pojenjal, gostje so prišle do daha, prednost Mariborčank, ki so zaigrale slabo, še zlasti sta šepala sprejem in blok, je začela hlapeti in ni veliko manjkalo, da bi izhlapela. Trener Sebastijan Škorc je dvakrat celo moral vzeti pol minute odmora, a s tem ni zaustavil razpoloženih igralk Kohile, ki so se z delni izidom 17:8 v končnici Mariborčankam približale na štiri točke (24:20), zasuk pa jim ni uspel.

V uvodnih minutah tretjega niza so gledalci spremljali izenačeno igro, nato pa je Marina Cvetanović s štirimi zaporednimi točkami bankirke popeljala v vodstvo 14:9. V nadaljevanju je trener Škorc priložnost za igro ponudil mlajšim igralkam, ki so se dobro znašle in upravičile zaupanje. Gostje so z borbeno igro skušale izničiti prednost gostiteljic, nekajkrat so se približale na tri točke, to pa je bilo tudi vse, kar jim je uspelo do konca niza in tekme.

Drago Wernig - TAKA

"Pomembna je zmaga. Estonke so tokrat igrale veliko bolje kot na domači tekmi, vendar naše zmage niso ogrozile. V uvodnem nizu so bila dekleta premalo sproščena, v drugem pa so si po visokem vodstvu privoščila preveč napak, na srečo pa niso bila kaznovana. V tretjem nizu je bila igra dobra, tudi mlade igralke so ujele njen ritem in zasluženo smo zmagali," je povedal trener Nove KBM Branik Sebastijan Škorc.

Varovanke Sebastjana Škorca se bodo v osmini finala borile z zmagovalca dvoboja med nemškim Wiesbadnom in poljsko Muszyno, prvo tekmo so Nemke dobile s 3:2.


Nova KBM Branik - Kohila 3:0 (23, 20, 20)

Maribor - Dvorana Lukna, gledalcev 350, sodnika: Onopas (Grčija), Ozmen (Turčija). 
Nova KBM Branik: Mlakar 11, Blagne 2, Kaučič 4, Cvetanović 11, Ammerman 4, Vovk 2, Najdič 5, Pučnik, Planinšec 10, Sobočan, Pintar 2, Eržen. 
Kohila: Laak 5, Monnakmae 2, Ounpuu, Parts 9, Aasorg Merekula, Dudnikova 14, Haatainen, Kangur, Vahtra, E. Peit 5, N. Peit 9.