Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pp
pp
28.10.2015 13:53:49
Deli članek:

Marquez: Sepang pozabljen, v mislih le Valencia

Reuters
Marc Marquez

Marc Marquez, ki je v bil v Sepangu udeležen v incident z Rossijem, pravi, da je zadnja dirka že pozabljena in da ima v mislih le še zadnje dejanje sezone.

Končni zmagovalec motociklistične sezone v razredu motoGP bo odločen na zadnji tekmi sezone v Valencii, v igri za naslov prvaka ostajata Valentino Rossi in Jorge Lorenzo. Italijan ima sedem točk prednosti, vendar pa ga čaka težko delo, po njegovih besedah celo misija nemogoče, da bo ohranil prednost. Razlog se skriva v dogodku, ki se je zgodil v Sepangu, ko je prišlo do incidenta med Rossijem in Marcom Marquezom. Vodilni motociklist sezone je v šestem ovinku z nogo na tla spravil španskega člana ekipe Honda in prejel kazen, ki določa, da bo na zadnji dirki moral startati z zadnjega mesta.

Marquez, ki je v skupnem seštevku na tretjem mestu, se je povsem na kratko vrnil na dogajanje na zadnji dirki: ''Vsi so videli, kaj se je zgodilo na dirki, sam pa sem že dejal, kar sem imel za dejati. V tem trenutku pa so moje misli usmerjene le proti Valencii, kjer želim uživati v vožnji in dobri tekmi.'' Dogajanje v Sepangu je za 22-letnega Španca že preteklost. ''Ta teden, ko se vrnem domov, bom trdo treniral. Tako kot imam najraje,'' je dejal Marquez, nato pa se uzrl proti dirkališču zadnje dirke sezone: ''Najboljša stvar pri dirkališču v Valencii je ta, da gre za eno izmed tekem, ki jo imam pred domačimi navijači. To je vedno nekaj posebnega. Ker gre za zadnjo dirko sezone, je na dirkališču in ob njem vedno prisotna dodatna energija.''