Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Kedačič
Tamara Kedačič
17.10.2015 21:13:43
Deli članek:

Italijanski čarovnik, ki je premagal Italijo: Najsrečnejši sem!

CEV

Čeprav je selektor Andrea Giani pred tekmo priznal, da bo ob igranju italijanske himne občutil nekaj čustev, so mu pri tem zagodli organizatorji, ki so italijansko himno prekinili, jo zavrteli še enkrat, a učinek ni bil boljši. Italijan je bil po tekmi predvsem presrečen, da je Sloveniji uspelo nekaj tako izjemnega.

Toda kot smo se v teh devetih dneh vsakodnevnega druženja z odbojkarji v Bolgariji že navadili, gleda samo na naslednjo tekmo. Z veseljem je poklepetal z italijanskimi novinarji, si za vsakega posebej vzel čas, vsaka njegova poved, ki je izražala izjemno veselje ob uvrstitvi v finale, se je nadaljevala s 'toda jutri je nov dan'. Tak pač je, vesel vsakršnega uspeha, a hkrati se zaveda, da je v igri še zlato, evropski prestol. Na vprašanje, ali je kaj žalosten zaradi Italije, je suvereno odvrnil: "Ne, zakaj bi bil? Ne. Vesel sem, najsrečnejši. Toda zame je pomemben jutrišnji dan. Sam sem bil velikokrat v tem položaju, vem kako pomembno je, da se osredotočim na naslednjo tekmo. Če bom zdaj porabil preveč energije za proslavljanje, je jutri ne bom imel." 

Ni želel izpostaviti nobenega od svojih varovancev, še enkrat več je poudaril, da je zmagala ekipa. "Presrečen sem, ker smo zmagali skupaj, vesel sem, da sem trener teh fantov. Po zmagi sem vedno izjemno vesel, skačem, vriskam, za to smo garali. Na tekmi z Italijo smo dobro zaustavili Osmanyja Juantoreno in Ivan Zajceva, a odločilen je bil naš napad po sprejemu. V tem smo bili fantastični, neverjetni. Da, Tine je bil izjemen, odigral je veliko težkih tekem." Pohvalil je tudi mladega Jana Kozamernika, ki je praktično brez treninga z ekipo osvojil evropsko ligo po tem, ko se je vrnil z mladinskega svetovnega prvenstva. 

Posebne evforije po izjemnem uspehu pa vendarle ni želel delati: "Da bi ostali na taki ravni, moramo ves čas garati, ves čas. Toda že ko sem prevzel to ekipo, sem vedel kaj ti fantje zmorejo."