Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Kedačič
Tamara Kedačič
10.10.2015 22:53:24
Deli članek:

Odmevi iz Varne: Prav je, da se je Giani razjezil

Kapetan slovenske izbrane vrste, ki je ves čas tekme glasno spodbujal svoje soigralce, je po porazu poudaril, da so padli kot ekipa, s prstom ni želel kazati na posameznike in na napake, ki so jih vsi delali.

"Ko naredimo kakšno napako po neumnosti, ki ni bila potrebna, ne moremo biti veseli. V takšnih trenutkih je dobro, da tudi Giani pokaže jezo, da pove, da to ni prav," je pritrdil Tine Urnaut, ki je na tekmi s Poljsko dosegel devet točk, njegov soigralec Gregor Ropret, ki je za kratek čas na igrišču zamenjal Dejana Vinčića, pa nam je razkril, da ni prvič, da se je sicer mirni Andrea Giani razjezil. Do te mere, da je enkrat jezno udaril po žogi po napaki svojih varovancev, si s strani sodnika prislužil tudi rumeni karton, plaza napak, ki so se začele dogajati slovenskim odbojkarjem, pa ni mogel zaustaviti. "Se je že zgodilo, da je tako jezen, zna zaropotati, ko je to potrebno. Danes je bilo to na mestu. Jutri s takšnim pristopom ne smemo začeti tekme, igrati moramo tako, kot smo igrali tri nize proti Poljski. Vemo, česa smo sposobni, ko igramo tako, kot je to potrebno. To nam je po tekmi tudi selektor povedal, da s takšnim pristopom ne bomo naredili koraka naprej."

Najmlajši član ekipe Jan Kozamernik je razložil, kaj se je dogajalo z začetnimi udarci, ko na tekmi niso našli cilja: "Vsi smo čutili nekaj pritiska na servisu, saj se je od nas zahtevalo, da dobro serviramo. To smo poskušali. Pri meni je bilo na začetku prisotne nekaj nervoze, nato pa sem se sprostil in užival sem v igri. Že danes smo šli na zmago, proti Belgiji bo treba stopiti skupaj in dobiti to tekmo."