Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Kedačič
Tamara Kedačič
10.10.2015 22:32:58
Deli članek:

Alen Pajenk: Kje sem bil? Na tekmi prav gotovo ne

CEV

Slovenski odbojkarji so sklonjenih glav zapuščali igrišče po tekmi s Poljsko, zaznati je bilo predvsem razočaranje, ker niso uspeli izkoristiti nekaterih priložnosti.

Med tistimi, ki se danes ne more pohvaliti z nastopom na tekmi s Poljaki, je visokorasli bloker Alen Pajenk: "Lahko rečem, da smo se tri nize dobro borili, res je sicer, da smo v prvem malo popustili, nato pa v četrtem nizu povsem odpovedali. Proti takšnim ekipam, kot je Poljska, je potrebno zdržati do konca, vsako točko." To se je izkazalo v drugem in tretjem nizu, ko smo lahko res gledali odbojko na vrhunski ravni, vredno imena derbija skupine, a v trenutku, ko bi morala ekipa stopiti skupaj, je sistem razpadel. Kje je eden bolj izkušenih članov ekipe videl vzroke za ta padec? "Mislim, da noben ni bil utrujen, da bi bil to vzrok, da nam je padla zbranost. Nekaj je bilo napetosti med igralci pod mrežo, tega si ne moremo dovoliti, morali bi nadaljevati tako, kot smo začeli, a se nam kljub temu, da smo celo tekmo videli, da lahko igramo proti aktualnim svetovnim prvakom, ni izšlo." Kje je bil danes Alen Pajenk? "Na tekmi ga sigurno ni bilo."

Že jutri ob 14. uri po slovenskem času Slovenijo čaka boj za drugo mesto v skupini, nasprotnik pa bo Belgija, ki je danes s 3:0 premagala Belorusijo in je iz tega pogleda mogoče v manjši psihološki prednosti. "Giani nam je po tekmi povedal, da moramo takoj pozabiti za četrti niz in se osredotočiti na naslednjo tekmo, ki bo za nas zelo pomembna. Zjutraj bomo naredili analizo belgijske igre in nato tekmo od prve tekme začeli na polno."