Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Kedačič
Tamara Kedačič
08.08.2015 12:01:17
Deli članek:

Lanski poraz želijo obrniti v svojo korist

Nikola Miljković

Danes in jutri slovensko izbrano vrsto čakata še zadnji dve tekmi skupinskega dela v evropski ligi, ki bosta že odlični pripravi za dneva odločitve na Poljskem.

Po vrnitvi iz Romunije, kjer si je Slovenija priigrala nastop na zaključnem turnirju evropske lige, je Andrea Giani svojim varovancem namenil dva prosta dneva, nato pa so se spet zakopali v delo in popravljali napake, ki jih še delajo. Napake, ki jih morajo do četrtka odpraviti, če želijo uresničiti svoje velike želje in sanje. Prejšnji konec tedna so priložnost za igro dobili tudi tisti odbojkarji, ki so igrali malo manj. Prvi dan jo je najbolje izkoristil Tonček Štern, medtem ko je na drugi tekmi blestel sprejemalec Jan Pokeršnik, ki tudi zdaj potrpežljivo čaka na svojo priložnost. "Čeprav smo se na zaključni turnir že uvrstili, bomo tudi na preostalih dveh tekmah odigrali na polno, saj si želimo skupinski del končati s stoodstotnim izkupičkom," je odločen Pokeršnik, ki ob Tinetu Urnautu, Klemnu Čebulju in Alenu Šketu dobiva najmanj priložnosti. Čeprav se podrobne analize tekmeca še niso lotili, to jih čaka tik pred zdajci, Grke odbojkarji že dobro poznajo. "Mislim, da se jim poškodba prvega zvezdnika Mitarja Đurića niti ne pozna tako zelo, saj so jo znali zelo dobro zakriti, zdaj igrajo veliko bolj kot ekipa. Čeprav gre za relativno nizko ekipo, mislim, da nikakor ne bodo lahek zalogaj." Se igralci še spominjajo lanskega bolečega poraza in se o njem še kdaj pogovarjajo? "Mislim, da tisti poraz obračamo v svojo korist in da smo se veliko naučili. Takrat smo res imeli veliko smole s poškodbami v nepravem času, zato se nam je vse porušilo," se z grenkobo tekme v Mariboru spominja Pokeršnik.

O POLFINALU ŠE NIČ
Grki so prvič v letošnji evropski ligi klonili prejšnji konec tedna, ko so jih na drugi tekmi s 3:0 premagali Belorusi, in upajo tudi na kakšen spodrsljaj Makedoncev, ki se še borijo za nastop na Poljskem. "Seveda že razmišljamo o Poljski, predvsem z vidika potovanja in tega, da še ne vemo, kako bodo določili nasprotnika v polfinalu. Nekateri govorijo o žrebu, po drugi teoriji naj bi se skupini križali." Kje visokorasli sprejemalec vidi največjo nevarnost nasprotnikov na današnji in jutrišnji tekmi? " Mislim, da imajo dober blok v coni dve. Njihova največja slabost je po mojem mnenju njihova višina. Sicer se z njimi še nismo veliko ukvarjali, več smo se posvečali svoji igri. Analiza nasprotnika bo prišla na vrsto jutri (danes, op. p.) tik pred tekmo." Pokeršnik upa, da bo do konca evropske lige še dobil kaj priložnosti za dokazovanje, a ga, kot je povedal, to ne moti toliko, dokler celotna ekipa zmaguje in lahko na treningih še napreduje. "Seveda so v primerjavi s preteklimi leti določene spremembe. Andrea Giani daje veliko več poudarka napadu in blok-obrambi, medtem ko je bilo pri Luki Slabetu več poudarka na sprejemu. Razlik sicer ni veliko, med drugim sta oba selektorja zahtevala popolnost in trdo delo."