Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Pocak
Tamara Pocak
14.03.2015 13:20:20
Deli članek:

Final four Mevze: Veselica, na kateri ni prostora za vse

Nikola Miljković

Srečanje treh ekip, ki so letos nastopale v ligi prvakov, in slovaške Myave bo prav gotovo eden od vrhuncev letošnje odbojkarske sezone, če k temu prištejemo še velik slovenski pridih, dobimo pravi odbojkarski praznik v Pliberku.

Že v soboto ob 19. uri bo na drugi polfinalni tekmi izjemno vroče, nasproti si bosta namreč stali ekipi, ki imata zanimivo zgodovino medsebojnih dvobojev in tudi vpletenih akterjev. Domači Posojilnici Dob se bo namreč zoperstavil ACH Volley pod taktirko Bogdana Kotnika, ki je prvo polovico sezone preživel kot trener Dobljanov, nato pa se je zaradi nesoglasij z direktorjem Martinom Micheuom poslovil od trenerskega stolčka.

Tistega, na katerega se je nato usedel Luka Slabe, nekdanji strateg oranžnih zmajev in selektor izbrane vrste. Že s tega vidika bo zanimivo gledati taktične zamisli, priprave in morebitne ase z rokava, svoje pa bodo dodali tudi navijači.

POLFINALE

Hypo Tirol – Myjava (sobota, 16.30)
Posojilnica Dob – ACH Volley (sobota, 19.00)

ZA 3. MESTO

nedelja ob 16.30

FINALE

nedelja ob 19.00

"Sicer v Pliberku še ni čutiti pritiska ali evforije, kot pa mi je znano, bo že pol ure do 45 minut pred tekmo dvorana polna, mislim celo, da bodo morali nekateri ostati pred dvorano, saj je zanimanje ogromno," nam je z utripom pred zaključnim turnirjem srednjeevropske lige postregel Luka Slabe, ki na tribuni pričakuje kar nekaj slovenskih navijačev, obisk je napovedal tudi vrh Odbojkarske zveze Slovenije.

In kako ekipa, ki domuje v moderni dvorani Jufa, pričakuje jutrišnji obračun z Ljubljančani? "Na srečo nimamo težav s poškodbami in zdravjem igralcev, tako da smo se v miru pripravljali na ta konec tedna. Kar zadeva favorite, pa ima vsaka ekipa svojo prednost. Hypo Tirol je prav gotovo favorit številka ena, ACH Volley je branilec naslova, medtem ko bomo mi igrali pred domačimi gledalci," je povedal Slabe, ki upa le, da se njegovi varovanci ne bodo ustrašili izziva.

CEV
Skrivnosti, kar zadeva pripravljenost in taktične zamisli med obema današnjima polfinalistoma, ni. "Odlično se poznamo, to pa ne velja samo za Posojilnico Dob, ampak tudi za Hypo Tirol. Dejstvo, da so nas postavili kot tretje nosilce, pove, da nismo favoriti. Najbrž upravičeno. Posojilnico Dob sem jaz pripravil, vem, da je dobro pripravljena, organizirana in da nam bo težko. Toda ne predajamo se, v Pliberk gremo pokazati svoj maksimum, vprašanje pa je, ali imamo kakovost, da naredimo tisti skok naprej. Ni vse v taktiki, da bi pripeljali najboljše analitike na svetu in tekmo dobili," pred vrnitvijo v dvorano, kjer je dosegel kar nekaj uspehov, razmišlja Kotnik.

Nekaj skrbi mu povzroča predvsem poškodba Nathana Robertsa, ki je letos že pokazal in dokazal, kako pomemben člen ekipe je. Na tekmi s Calcitom je moral zaradi bolezni Danijela Pokeršnika in neučinkovitosti Erica Mochalskega eksperimentirati na mestu korektorja, na katerem je zaigral Andrej Flajs, sicer sprejemalec po odbojkarski izobrazbi.

Povsem zdrav pa ni niti Gregor Ropret, ki bo edini slovenski predstavnik v vrstah prvega favorita tekmovanja, Hypo Tirola. Pred dnevi je namreč staknil poškodbo kolena in šele danes se bo trener odločil, ali bo slovenski organizator igre nastopil na tekmi proti slovaški ekipi Myjava.

"Veselim se že tekem, pravih derbijev, ki jih v avstrijskem prvenstvu roko na srce pogrešam. Vem, da bo vzdušje odlično, prav tako bo na tribunah veliko Slovencev," je v smehu povedal Ropret, ki smo ga ujeli med šesturnim potovanjem od Innsbrucka do Pliberka, in dodal, da se zaveda, da so Tirolci dobili na papirju najlažjega nasprotnika. "Upam, da bomo Slovake uspeli premagati in se pri tem ne preveč fizično in psihično izmučiti pred finalom," dodaja Ropret, ki daje v avstrijsko-slovenskem derbiju rahlo prednost Posojilnici Dob. "Po mojem mnenju ima izkušenejšo ekipo, je pa res, da na preteklih odločilnih dvobojih ni uspela premagati Ljubljančanov."

CEV