Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
futsal.si
futsal.si
14.03.2015 09:11:30
Deli članek:

Fetić doživel prometno nesrečo

Drago Wernig - TAKA

Selektor slovenske reprezentance Andrej Dobovičnik je razkril seznam igralcev, na katere računa na kvalifikacijskem turnirju za evropsko prvenstvo v Laškem med 18. in 21. marcem.

Slovenija bo skušala še četrtič zapored na prvenstvo stare celine, ki ga bo leta 2016 gostila Srbija.

"Zelo smo zadovoljni, ker vnovič gostimo kvalifikacijski turnir. To je dokaz, da NZS dela kredibilno in je dober organizator. Na tem turnirju imamo jasne ambicije in cilje: želimo dobro organizirati tekmovanje, na drugi strani pa je tu še športni izziv – spoštujemo tekmece, a verjamemo v kvaliteto naše reprezentance in strokovnega štaba," je povedal Aleš Zavrl, generalni sekretar NZS.

POSTAVA SLOVENIJE ZA KVALIFIAKCIJE

Kristjan Čujec (Asti, Italija), Sebastijan Drobne (RE/MAX Maribor), Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel), Matej Fideršek (RE/MAX Maribor), Nejc Hozjan (KMN Puntar), Uroš Kroflič (Dobovec Pivovarna Kozel), Aljaž Kusterle (KMN Oplast Kobarid), Alen Fetić (MNK Split Tommy, Hrvaška), Alen Mordej (Dobovec Trgovine Jager), Igor Osredkar (Novo Vrijeme Makarska, Hrvaška), Tilen Štendler (Adriatica, ITA), Benjamin Melink (Adriatica, ITA), Gašper Vrhovec (FC Litija), Damir Puškar (FC Litija). Na čakanju so Igor Bratić (KMN Oplast Kobarid), Denis Totošković (FC Litija) in Nik Zajc (KMN Bronx Škofije)

"V zadnjem času smo preizkusili precej mladih novih igralcev, razloga za to pa sta dva: mladi so dobili minutažo, ker ni bilo standardnih igralcev, po drugi strani pa je treba misliti na pomlajevanje ekipe. Na tem seznamu sta dve novi imeni ali tri. Tokrat še ne računam, da bi novinci dobili konkretno minutažo, bodo pa pridobili dragocene izkušnje. Seznam igralcev ni presenečenje – želim si le, da pridejo v Laško vsi zdravi, da uresničimo športne ambicije. Igramo doma, na evropsko prvenstvo pa želimo neposredno že s tega turnirja. Ne bi pa bil nezadovoljen niti z drugim mestom," je selektor Dobovičnik napovedal turnir.

Neprijetna novica pa je prišla s Hrvaške,  kjer v dresu splita uspešno igra Alen Fetić. Slednji je namreč na avtocesti Split–Zagreb doživel prometno nesrečo. Alenovo vozilo je uničeno, slovenski reprezentant pa je dobil udarec v ključnico. Na srečo se počuti dobro in naj bi se v ponedeljek v Laškem pridružil izbrani vrsti.