Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
15.08.2014 21:56:19
Deli članek:

Drugi del začeli s poškodbo in porazom

CEV

Žensko izbrano vrsto že jutri čaka prvi preizkus na evropskem prvenstvu, fanti pa so po dnevu premora včeraj začeli z drugim delom priprav v Mariboru.

Medtem, ko je selektor Iztok Kšela prve dni namenil predvsem fizični pripravljenosti, bodo fantje v drugem delu več pozornosti posvetili igri in uigravanju. Žal pa je reprezentanco zaradi poškodbe moral začasno zapustiti sprejemalec Jakob Rojnik, ki ima natrgano mišico. "Odločili smo se, da bo teden dni počival, pred odhodom na Slovaško pa se bomo odločili, ali bo šel z nami. Želimo si, da bi bilo z njim vse v redu, saj bi ga še kako potrebovali. Tako bomo prve štiri tekme, ki smo jih v tem ciklusu priprav načrtovali, morali igrati brez njega," je povedal Kšela.

Mladinska izbrana vrsta, ki se bo na Češkem za visoka mesta merila od 29. avgusta do 6. septembra, je danes popoldne odigrala svojo prvo pripravljalno tekmo, in sicer so bili nasprotniki Kamerunci. Tako kot Tunizijci, s katerimi se bo slovenski podmladek pomeril v ponedeljek, se pod Pohorjem pripravljajo na svetovno prvenstvo na Poljskem. Kšelovi varovanci so klonili z 1:3 (-19, -24, -19, 23), priložnost za igro pa je dobilo vseh trinajst fantov.