Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Pocak
Tamara Pocak
16.07.2014 11:56:04
Deli članek:

Nocoj vroč obračun za finale

Nikola Miljković

Povratna tekma polfinala evropske lige za varovance Luke Slabeta pomeni še en izenačen boj z Grki, ki so v Solunu pokazali zobe, če gre verjeti njihovim besedam, pa se tudi tokrat ne bodo kar tako predali. Tekma bo na sporedu nocoj ob 20. uri v mariborski športni dvorani Lukna

Po izidu 3:2 v korist slovenskih odbojkarjev jih v veliki finale neposredno peljeta zmagi z izidom 3:0 ali 3:1, če bi s tema izidoma slavili Grki, bodo oni prvi finalisti, v primeru zmage gostov po petih nizih pa bi o zmagovalcu odločal zlati niz. A o slednjih scenarijih v slovenskem taboru ne želijo razmišljati. Zavedajo se svoje priložnosti na eni strani in na drugi neizpodbitne vloge favoritov na tej tekmi. »Slabša učinkovitost v napadu je bila glavni razlog, da smo zmagali 'šele' v petem nizu. Grki nikakor niso igrali slabo, čeprav je res, da ne mi ne oni nismo prikazali vrhunske odbojke, vendar so to tekme, na katerih je pomemben le rezultat, in s tega vidika moramo biti zadovoljni. Na povratni tekmi bo vsekakor treba zmanjšati število napak v napadu, ob večji učinkovitosti nam bo tudi lažje igrati,« pred nocojšnjim obračunom napoveduje Luka Slabe, ki je v ponedeljek dopolnil 37 let, a časa za praznovanje ni bilo. Si ga bo pa skupaj s svojimi soigralci prav gotovo vzel ob morebitni izpolnitvi ciljev in sanj ob uvrstitvi v svetovno ligo.

Črna gora ali Makedonija?

Za zdaj so vse njegove misli usmerjene v to, kako še enkrat ustaviti 211 centimetrov visokega velikana Mitarja Đurića, ki jim je v Solunu štiri nize povzročal največ težav, v petem pa je tudi on dokazal, da ni nezmotljiv in nepremagljiv. Slabetu v tem trenutku največ težav povzroča poškodba prsta Jana Klobučarja, ki ga bo najverjetneje zamenjal Jan Planinc. Tudi druga tekma v Budvi med Črno goro in Makedonijo bo na sporedu istočasno, Makedonci branijo zmago s 3:1.