Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Pocak
Tamara Pocak
16.07.2014 11:32:10
Deli članek:

Kazijski se vrača

FIVB

Po tem, ko je bolgarski strateg Radostin Stojčev pred dnevi spet prevzel vodenje italijanskega Trentina, je bilo jasno, da bo storil vse, da v klub vrne rojaka in dolgoletnega varovanca Mateja Kazijskega.

Odlični sprejemalec s številko ena na hrbtu je bil namreč del paketa, ki se je pred lansko sezono iz Trentina preselil v bogati turški Halkbank in z njim osvojil turško prvenstvo ter drugo mesto v ligi prvakov. A ko se je Stojčev odločil, da bo spet vodil ekiko, s katero je osvajal številne uspehe in Trentino ponesel na italijanski in evropski vrh, so bile vedno glasnejše tudi o vrnitvi Bolgara Kazijskega, ki je bil eden od ključnih mož do uspeha kluba, ki je lani doživljal težke čase. 

Vedno je vedel

Zdaj pa je iz vrst kluba prišla vesela novica, da se njihova magična številka ena vrača. "Ni besed, s katerim bi lahko opisal veselje ob vrnitvi. Zame sta bila klub in mesto vedno nekaj posebnega. Sezona v Turčiji je bila drugačna od prejšnjih, vesel sem, da nam je uspelo doseči dobre rezultate. Toda že takrat sem vedel, da bo to le za eno sezono. Želel sem se vrniti in vesel sem, da je vse skupaj postalo uradno," so bile prve besede ob vrnitvi bolgarskega zvezdnika, za katerega bo to sedma sezona v dresu Trentina. Zanj je zaigral na 277 tekmah (tretji po vrsti rekorderjev), dosegel 4085 točk in osvojil 14 lovorik.