Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
16.07.2014 11:00:12
Deli članek:

Po poroki Rosbergu še nova pogodba

Ne le, da je Nico Rosberg trenutno vodilni v skupni razvrstitvi formule ena, ne le, da je prejšnji konec tedna skočil v zakonski stan, zdaj je bil pri Mercedesu še nagrajen z novo pogodbo, ki naj bi bila po poročanju nemških medijev vredna kar 55 milijonov evrov.

Rosberg, ki se je prejšnji teden poročil z dolgoletnim dekletom Vivian Sibold, je zdaj zvestobo za nadaljnja tri let obljubil še Mercedesu, kjer dirka že od leta 2010. "Presrečen sem, da lahko vozim srebrno puščico moderne dobe. Ker sem Nemec, mi poslanstvo Mercedesa veliko pomeni in vesel sem, da bom lahko še v prihodnje vozil najboljši avto na svetu," je bil ob podpisu pogodbe vesel Rosberg in dodal: "Pot do tega trenitka je bila zame zelo težka, toda vsi so verjeli vame in zahvaljujoč temu, je Mercedes na vrhu formule ena."

Reuters


Veliko rivalstvo

Rosberg ima trenutno 165 točk v skupni razvrstitvi, štiri več od moštvenega kolega Lewisa Hamiltona, čeprav je Britanec zbral pet zmag, Nemec pa 'le' tri. Med starima prijateljema se je razvilo veliko rivalstvo, ki postaja vedno bolj vroče. Še posebej po zmagi Hamiltona v Silverstonu in prihajajoči veliki nagradi Nemčije, kjer bo imel Rosberg (na zadnji dirki je odstopil) množično podporo domačih navijačev.


S trofejo na čeladi

Povrhu pa je Rosberg, ki si je finale svetovnega prvenstva ogledal v dresu nemške reprezentance, na twitterju razkril model čelade, ki jo bo nosil v Hockenheimu. Posvečena je kakopak novim junakom.