Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
15.07.2014 12:53:21
Deli članek:

Skočiti do Züricha

Arsen Perić

Nina Djordjevič je na odprtem DP Hrvaške v Varaždinu zmagala v skoku v daljino in z osebnim rekordom 6,46 metra (veter +0,6 m/s) za devet centimetrov zaostala za normo (6,55 m) za nastop na EP avgusta v Zürichu.

Nina je bila seveda zadovoljna, čeprav meni, da to še ni vse, kar lahko pokaže v tej sezoni. »Seveda sem zelo zadovoljna z osebnim rekordom, čeprav menim, da lahko skočim še več. Že v Varaždinu sta bila eden ali dva skoka z manjšim prestopom daljša, tako da upam, da bom to daljavo še izboljšala,« je dejala 26-letna Nina, ki ima z odbojkarjem Alenom fantka Svita, ki je ravno dopolnil leto. »Lepo bi bilo, če bi se uvrstila v Zürich, vendar se s tem ne obremenjujem. Želim si, da bi po koncu sezone lahko rekla, da sem naredila vse, kar je v moji moči. S tem bom zadovoljna,« je realna Velenjčanka, ki jo na stadionu Ob jezeru vsak dan lahko vidimo, kako trenira.

Ni še rekla zadnje

»S trenerjem Matijo Šestakom sem izboljšala precej stvari - od tehnike do telesne priprave, poleg tega pa ne delam več starih napak, ki sem jih delala na odrivni deski,« je še povedala Nina, ki je sicer enkrat že skočila več kot 6,46 metra. To je bilo njeno zadnje leto študija na univerzi v Arizoni (2011), ko je na univerzitetni tekmi v Des Moinsu skočila 6,47 metra, vendar s premočnim vetrom. V tistem letu je skočila tudi osebni rekord v dvorani (6,43 v Fayettevillu), njen osebni rekord na prostem pa je bil še iz Novega mesta in leta 2007, ko je pristala pri 6,40 metra. Nina, ki z možem usklajuje treninge oziroma se menjavata pri čuvanju malčka (na pomoč priskočita seveda tudi babici), pa je dovolj samozavestna in predvsem sproščena, da ji lahko verjamemo, da letos še ni rekla zadnje.