Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Pocak
Tamara Pocak
14.07.2014 16:05:02
Deli članek:

Nekaj takega bi tudi mi potrebovali

Nikola Miljković

Pred povratno tekmo evropske lige iz slovenskega tabora prihajajo vzpodbudne novice. Gleženj Gregorja Ropreta se celi, pozdravil se je tudi Uroš Pavlović.

"Zdravje je bilo že boljše, pot v Grčijo je bila res dolga in naporna, zato mi je gleženj zatekel in ni bil optimalno pripravljen na napor," je z nasmeškom na obrazu razlagal Ropret, ki je kljub težavam z gležnjem, ki jih je staknil na ogrevanju za prvo tekmo z Makedonci, vendarle začel tekmo v Solunu. A med tekmo je postal napor prevelik. "Lahko bi rekel, da me je zmanjkalo že pred četrtim nizom, na srečo je selektor to opazil in je pravočasno ukrepal. Zdravniška ekipa se trudi po svojih najboljših močeh in mislim, da bi lahko bil do srede že nared," je še dodal eden od standardnih članov slovenske izbrane vrste.

Videl, kaj pomeni Đurić

Upa, da bo slovenska izbrana vrsta brez večjih zapletov uspela potrditi nastop v finalu evropske lige: "Vedeli smo, kaj lahko pričakujemo od Grkov in tudi njihovih navijačev. Resda jih ni bilo veliko, a bili so zelo glasni. Kaj takega bi tudi mi potrebovali v sredo. Izkazalo se je, kaj Grčiji pomeni Mitar Đurić, ki je praktično več kot pol ekipe. Videli pa smo, da je tudi on v petem nizu popustil in naredil tri napake, tako da se je za nas vse skupaj dobro končalo." 

Kot enajstmetrovke v nogometu

Ropret verjame, da bo skupaj s soigralci pokazal veliko več, kot je na gostovanju. "Premoremo veliko več kakovosti, kot je bilo videti. Vsekakor se bomo skušali izogniti zlatemu nizu, ki je vedno loterija, tako kot enajstmetrovke v nogometu," je v slogu ravnokar končanega velikega prvenstva  še dejal organizator igre in dodal, da je večino fantov zmanjkalo še pred velikim zaključkom finala med Argentino in Nemčijo. Pot iz Grčije je naredila svoje.