Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
16.10.2024 19:38:34
Deli članek:

Veliko razkritje direktorja: Pogačar že drugo leto na dirki, na kateri kraljuje Roglič?!

Profimedia

Bomo prihodnje leto na Dirki po Španiji gledali slovenski dvoboj za prestižno zmago?

Verjeli ali ne, ampak Tadej Pogačar pred šestimi meseci skoraj tri leta ni okusil slasti zmage na eni od treh največjih tritedenskih kolesarskih dirk, danes je na vrhu kolesarskega sveta. Poleg zmage na Touru in Giru si je v Švici pokoril še svet in slavil na cestni dirki na svetovnem prvenstvu, eden njegovih naslednjih ciljev pa je zagotovo Dirka po Španiji. To je namreč eden od treh Grand Tourov, na katerem še ni slavil, po besedah direktorja dirke pa bi se tudi to utegnilo kmalu spremeniti.

Javier Guillen bo s sodelavci decembra predstavil traso Dirke po Španiji, prvič v zgodovini pa naj bi se vse skupaj začelo v Italiji. Seveda javnost zanima, ali bo tam nastopil najbolj vroč in dominanten kolesar na svetu Tadej Pogačar, Španec pa je na to temo za As dejal: "Res smo veseli in zadovoljni, da bi Pogačar utegnil priti na Vuelto. Dejstvo je, da je to še edini največja tritedenska dirka, ki mu manjka. Ko se bo odločil priti, bo več kot le dobrodošel. Če vprašate mene, obstaja velika verjetnost, da bo leta 2025 tukaj."

V letošnji sezoni je Vuelto dobil Primož Roglič, kar je bila zanj četrta zmaga na tej dirki. S tem se je izenačil z Robertom Herasom, ki je bil pred Rogličem edini, ki se je lahko pohvalil s štirimi zmagami na Vuelti.