Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.10.2024 10:24:09
Deli članek:

Noro! Pogačar rabil pol manj časa, da je dosegel Rogliča - povsem sta izenačena, kar poglejte

Profimedia

Izjemno zanimiv podatek ob koncu letošnje kolesarske sezone.

Za nami je seveda zgodovinska sezona Tadeja Pogačarja, a tudi zgodovinska sezona za slovensko kolesarstvo. Pogačar je, kot zagotovo veste, slavil na Giru, na Touru, oblekel mavrično majico za zlato odličje na svetovnem prvenstvu in dodal še nekaj zmag na prestižnih enodnevnih dirkah, medtem ko je Roglič temu dodal zmago na španski Vuelti, s čimer je Slovenija postala prva država v zgodovini, ki je v istem letu slavila na Giru, Touru, Vuelti in svetovnem prvenstvu. 

Izjemno zgodbo kakopak pišeta oba slovenska šampiona skupaj, vendar pa ni nobenega dvoma, da je Pogačarjeva kariera iz več razlogov drugačna, njegovi uspehi pa so že davno presegli Rogličeve. Še več, Tadej je Primoža celo že ujel po številu profesionalnih zmag, tudi če sploh ne delamo primerjave med specifično težo teh zmag oziroma če se ne ukvarjamo s tem, za zmage na kakšnih in koliko vrednih dirkah je šlo. Pri čemer je primerjava zanimivo simetrična in v marsičem kar neverjetna. 

Letošnjo sezono je Roglič končal pri 88 zmagah v 12 profesionalnih letih. Medtem ko je svoje zgodovinsko leto Pogačar - kdo bi si mislil - prav tako končal pri skupno 88 zmagah, pri čemer pa je za to številko potreboval 6 profesionalnih sezon. Da, prav ste prebrali, enako število zmag kot starejši šampionski rojak in točno pol manj časa, ki ga je potreboval za to, da je prišel do številke 88. Kot rečeno, v podobo in težo posameznih zmag se pri tem ne bomo spuščali.