Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
19.09.2024 09:13:26
Deli članek:

Jasno je, kakšno je zdravstveno stanje mladega slovenskega kolesarja, ki mu je ob nesreči zastalo srce (foto)

zajem zaslona

Eden od najbolj nadarjenih mladih slovenskih kolesarjev Jakob Omrzel je pred tedni grdo padel in utrpel številne poškodbe.

Mladi slovenski kolesar Jakob Omrzel, ki se je 4. septembra v nesreči na uvodni etapi mladinske dirke Giro della Lunigiana v Italiji hudo poškodoval, je že v domači oskrbi. Kot so zapisali pri njegovi ekipi Adria Mobil, letošnji zmagovalec mladinske dirke Pariz - Roubaix dobro okreva in je poln pozitivne energije.

Omrzel, ki mu je med hudo nesrečo ob padcu zastalo srce, vendar mu je še pred prihodom reševalnih vozil prvo pomoč nudil zdravnik, ki je bil naključno med gledalci, je sprva okreval v bolnišnici v La Spezii, nato v ljubljanskem UKC, zdaj pa je že doma.

Adria Mobil

Pri novomeški ekipi Adria Mobil so ga obiskali na domu. "Končno sem spet doma. Malo sem še utrujen, a pričakujem, da se bom že drug teden vrnil v šolske klopi, počasi tudi že na trenažer in kasneje tudi na kolo," je ob tem povedal 18-letni kolesar.

Omrzel velja za enega največjih upov slovenskega kolesarstva. Dvakratni zaporedni mladinski državni prvak je aprila dobil prestižno mladinsko dirko Pariz - Roubaix.

Prihodnjo sezono bo nastopal v razvojni ekipi CTF Victorious, kmalu pa naj bi postal član tudi ene izmed ekip svetovne serije.

Adria Mobil