Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.07.2024 12:28:22
Deli članek:

Idiot s čipsom v zaporu - noro, zakaj je to naredil! Po Pogačarju pa je napadel tudi ...

Osupljiva in vsega obsojanja zgodba ima nadaljevanje iz kriminalke.

Kolesarski in nasploh športni svet je bil šokiran, ko je med spremljanjem fantastične vožnje Tadeja Pogačarja do zmage na sobotni izjemno težki etapi v neposrednem prenosu videl človeka, ki je skočil iz skupine navijačev in Slovencu v glavo stresel vrečko čipsa. Pogačar se je šokantnega napada otresel in mirno odpeljal do konca - česar kamere niso pokazale, pa je to, da je popolni idiot ob francoski cesti kakšne pol minute pozneje na povsem enak način z vrečko čipsa in njeno vsebino napadel tudi Jonasa Vingegaarda.

Več kot očitno torej ni šlo za kakšen debilen tekmovalni motiv, ki bi bil usmerjen proti Pogačarju in v pomoč kateremu od njegovih glavnih tekmecev - temveč za debilnost kot tako. "Ta človek je bil del povsem običajne skupine navijačev, kolesarjev, ki so preživljali dan s povsem običajnimi stvarmi. Je pa zaužil precej prevelike količine alkohola in je povsem izgubil razsodnost, ko so se mu približevali vodilni kolesarji. Nihče ne ve, zakaj je to naredil," so povedali najbližji očividci. 

Ti pa tudi pravijo, da je nato trajalo le še nekaj minut, preden je prišla najbližja policijska patrulja - en policist je na podlagi TV posnetka takoj zbil po tleh napadalca, aretirali so ga in ha pospravili v policijski avtomobil že kar med potekom etape. Odgovorni so tudi potrdili, da je prestopnik preživel noč v zaporu in da pod policijskim nadzorom ostaja tudi do nadaljnje obravnave. Med drugim ga bodo imeli možnost preganjati tako oba najboljša kolesarja kot organizatorji Toura, odgovarjal pa bo tudi francoskemu tožilstvu po službeni dolžnosti.