Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.07.2024 18:13:24
Deli članek:

Kakšen kralj! Pogi je razmišljal, da bi mu prepustil zmago!

Profimedia

Prvi vtisi Tadeja Pogačarja po še eni izjemni predstavi.

Poginator je znova udaril. A ne le Tadej Pogačar, mišice je vnovič pokazala tudi njegova ekipa. Čeprav so v petek ostali brez Juana Ayusa, so bili kolesarji UAE Team Emirates tudi danes izjemni. Od Nilsa Politta, Marca Solerja, Joaa Almeide, do Adama Yatesa.

"Izjemna etapa, všeč mi je bila že od začetka. Vsa zahvala ekipi, da smo lahko nadzorovali beg in potem naredili razliko na zadnjem klancu. Leta 2021 sem v bližini dobil etapo in potem dobil tudi Tour. Lepi spomini na te konce, danes sem znova dal vse od sebe in podoživel spomine na leto 2021," je za RTV Slovenija dejal mož v rumeni majici, ki je v izjavah večkrat izpostavil ekipo. Tudi ali predvsem Adama Yatesa, ki mu je pomagal pri lomljenju tekmecev. Vemo, da je Adam največji timski igralec, kar jih poznam oziroma kar sem jih imel ob sebi v ekipi. V mislih sem si že rekel, da naj gre po etapno zmago, zasluži si jo. A po drugi strani sem začutil, da Jonas morda ni povsem stoodstoten. Sam sem se počutil zelo dobro, bil sem igriv in poskusil sem z napadom. Hvala Adamu, da je tam potegnil še par sto metrov in sva naredila razliko. Super dan."

Že jutri sledi nova, bržkone še težja gorska etapa. Drugi del pirenejske dvodejanke bo glede na število višinskih metrov že zahtevnejši kot današnji prvi. "Zelo zahtevna etapa že od starta. Potrebno bo štartati ostro in pazljivo, toda imamo zelo močno ekipo, tako da se nam ni potrebno bati."