Upravna enota Ljubljana Svet24.si

Kako kaže s stavko na upravnih enotah?

hrvaška obala Svet24.si

Poleti glavnina Slovencev spet na Hrvaško, a za ...

zdravniki, stavka Necenzurirano

Smo talci zdravniških baronov, ki vodijo Fidesovo...

skvarc rupnik fb Reporter.si

Šef krščanskega foruma SDS in spolni predator: ...

pogacar Ekipa24.si

Odštevanja je konec! Najboljši kolesar na svetu ...

William se je opravičil in rekel, da ga zaradi osebnih razlogov ne bo Odkrito.si

William v breznu alkohola?

lovro kos 24 Ekipa24.si

Slovenski dan v Lahtiju! Po Niki si je vso ...

STA
STA
5 09.12.2023 20:48:46

Kolesarka vojna za velikega talenta! Vpleteni pa obe Rogličevi moštvi! Tole bo še pestro!

Profimedia
Mladi Belgijec se je znašel v središču pogodbenega spora.

Nadarjeni kolesar Cian Uijtdebroeks se je, kot kaže, znašel v središču pogodbenega spora. Potem ko so iz nekdanje Jumbo-Visme sporočili, da se Belgijec iz Bora-Hansgrohe seli k nizozemski ekipi, je nova ekipa slovenskega asa Primoža Rogliča Bora novico o prestopu zanikala.

V popoldanskem sporočilu za javnost je ekipa Jonasa Vingegaarda in Wouta Van Aerta navedla, da so mladega Uijtdebroeksa zaposlili za štiri leta od 1. januarja.

"Cian je in bo ostal kolesar moštva Bora-Hansgrohe, tudi v prihajajoči sezoni 2024," je nemška ekipa hitro zanikala v sporočilu za javnost in dodala: "Z nami je pogodbeno vezan do 31. decembra 2024."Pri 20 letih Uijtdebroeks velja za obetavnega kolesarja, ki je sposoben zablesteti na etapnih dirkah. Leta 2022 je zmagal na dirki l'Avenir, ki je rezervirana za mlajše od 23 let, ob prvencu med profesionalci pa je letos na Vuelti zasedel osmo mesto.

Nekdanja ekipa Jumbo-Visma, ki se je po koncu sezone preimenovala v Visma | Lease a Bike, je letos strla konkurenco na vseh treh največjih dirkah. Na Giru je zmagala s Primožem Rogličem, na Touru z Jonasom Vingegaardom, na Vuelti pa je Sepp Kuss zmagal pred omenjenima.

Po koncu sezone pa je izgubila enega od največjih v ekipi, piše francoska tiskovna agencija AFP. Po osmih sezonah v njenem dresu je 34-letni Slovenec Roglič prestopil v moštvo Bora-Hansgrohe.

Značke: kolesarstvo, prestop

Članki iz rubrike